Teroristé tvoří politické organizace, říká expert. Stačí pár idiotů...

27.06.2015 9:56

Britský expert na terorismus Raffaello Pantucci se zamýšlí nad „dnem teroru“, který svět prožil v pátek. V Tunisku padlo střelbě radikála za oběť několik desítek lidí. Z hlediska útočníků je to tak, že čím větší masakr, tím lépe, protože to přitahuje pozornost. A teroristé se v zásadě sdružují do politických organizací a chtějí prosadit své cíle.

Teroristé tvoří politické organizace, říká expert. Stačí pár idiotů...
Foto: wiki
Popisek: Vlajka Tuniska

Střílení do lidí  ležících na pláži, jak včera zažilo Tunisko, bohužel představuje standardní útok. „Přitahuje to pozornost a teroristické skupiny jsou politické organizace, které chtějí, aby byl jejich vzkaz slyšet. Co je hlasitější než masakr turistů? Je to také mnohem snazší než 11. září 2001. Příprava trvala léta, útočníci se museli naučit ovládat letadlo. Tady stačí pár idiotů, kteří umějí střílet,“ podotýká expert ve vyjádření pro MF Dnes.

Tunisko je pro teroristy lákavé i tím, že je to otevřená země, jejíž ekonomika stojí právě na turismu. Pokud by se zpřísnila bezpečnostní opatření až do té míry, že by turisté byli zavření a hlídaní v hotelových resortech, těžko by do země přijeli. Tuniské bezpečnostní složky musejí zkrátka dělat vše, co je v jejich silách. Problém je, že řada tamních občanů odjela bojovat do Sýrie a Iráku, přičemž není v silách Tuniska všechny uhlídat.

Přesto expert prohlašuje, že i dnes máte devadesátiprocentní šanci, že se vám na dovolené v Tunisku nic nestane. To je slušná šance, jenže ještě před dvěma útoky, které letos proběhly, byla na úrovni 99 procent. Stoprocentní jistota, že se vám nic nestane, není nikde na světě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…