Teroru bude víc, uvádějí Evropské hodnoty

28.08.2017 9:14

Podle analytika Jana Stehlíka ze spolku Evropské hodnoty musíme v příštím roce očekávat více teroristických útoků v Evropě. Uvedl to alespoň pro server Seznam Zprávy.

Teroru bude víc, uvádějí Evropské hodnoty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spontánní pietní akce za oběti teroristických útoků v Paříži před francouzskou ambasádou v Praze

K citelnému nárůstu teroristických útoků došlo již nyní. Loni islámští radikálové provedli v zemích Evropské unie 13 útoků. Šest z nich mělo přímou vazbu na teroristickou organizaci Islámský stát. V roce 2014 přitom Europol evidoval jen čtyři teroristické útoky související s islámem. 

Celé video najdete ZDE.

Analytik Jan Stehlík v souvislosti s terorismem uvedl, že bude-li Islámský stát poražen, v Evropě můžeme počítat v nejbližších letech s větším počtem teroristických útoků. „Ovšem z dlouhodobé perspektivy bude absence podobného útvaru na Blízkém východě přispívat ke snižování útoků islámských teroristů v Evropě,“ dodal. „Je klíčové, aby Islámský stát nenahradila  jiná organizace. Nestane-li se tak, je to jedině dobře,“ sdělil.

„Současní teroristé v Evropě jsou již většinou narození v Evropě. Jde o druhou až třetí generaci muslimských rodin. Většinou útočí ve státech, kde vyrostli. Jedná se o lidi do 25 let věku, v drtivé většině jde o muže. To, co je spojuje, je ideologie islámského extremismu, která je založena na touze vnutit jejich interpretaci islámu společnosti,“ zmínil rovněž Stehlík.

„Často se říká, že chudoba souvisí s islámským terorismem. Jak je však patrné, řada islámských extremistů pochází i z bohatých rodin,“ míní Stehlík. A vyjádřil se také k migrační krizi a k nově přichozím. „Ta migrační krize samozřejmě s tímto útokem souvisí. Daleko větším problémem je potenciální radikalizace v rámci příchozích komunit,“ dodal Stehlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…