Textař Horáček útočí na Zemana a Rusnoka: Loutka Balvín, kolaborantská parta

02.08.2013 12:33

Jan Burian se zřejmě vrátí do čela Národního divadla, například zpěvák Richard Krajčo ale požaduje, aby za jeho původní odvolání odstoupil ministr kultury Jiří Balvín. Na to má písňový textař a podnikatel Michal Horáček jasnou odpověď: Žehráte jen na loutky, musíte se zaměřit na loutkáře.

Textař Horáček útočí na Zemana a Rusnoka: Loutka Balvín, kolaborantská parta
Foto: michalhoracek.cz
Popisek: Michal Horáček

„Po dnešní blamáži pana ministra kultury říká Richard Krajčo, že do Národního divadla se nevrátí, dokud nebude pan ministr Balvín odvolán. Takové volání je slyšet i z mnoha dalších stran. Volat si samozřejmě může každý, co chce. A přece… Kdo si doopravdy myslí, že rozhodnutí odvolat ředitele ND bylo (jen) Balvínovo?“ ptá se na svém profilu na Facebooku Michal Horáček.

Podle něj je odvolání Jana Buriana z Národního divadla mnohem složitější, Jiří Balvín prý není tím, kdo za celým aktem stojí. „Ten je jen loutkou pana premiéra Rusnoka, který je zase loutkou pana prezidenta, bez něhož žádné rozhodnutí neučiní,“ vysvětluje textař.

„Požadovat výměnu pana Balvína je proto totéž, jako se dívat na loutkohru a požadovat výměnu loutky, nikoli žádat o změnu chování loutkáře, případně odmítat podobu celé té hry,“ dodává s jasným vzkazem: „Nežehrejme na loutky. Vždy jen na loutkáře.“

Co přesně napsal na Facebooku Michal Horáček:

Pod dnešní blamáži pana ministra kultury říká Richard Krajčo, že do Národního divadla se nevrátí, dokud nebude pan ministr Balvín odvolán. Takové volání je slyšet i z mnoha dalších stran.

Volat si samozřejmě může každý, co chce.

A přece... Kdo si doopravdy myslí, že rozhodnutí odvolat ředitele ND bylo (jen) Balvínovo? Ten je jen loutkou pana premiéra Rusnoka, který je zase loutkou pana prezidenta, bez něhož žádné rozhodnutí neučiní.

Požadovat výměnu pana Balvína je proto totéž, jako se dívat na loutkohru a požadovat výměnu loutky, nikoli žádat o změnu chování loutkáře, případně odmítat podobu celé té hry.

Je to ze strany loutkového divadélka jen průzkum terénu: Kam až můžeme?

Tam, kam nám to okolnosti, mlčící většina a kolaborantská parta v nějaké té politické straně dovolí. Co nám projde, to si ponecháme. A když to neprojde: Vyměníme loutku a jedeme dál podle téhož scénáře.

Nežehrejme na loutky. Vždy jen na loutkáře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…