Těžký úder doktora Macka na klinikáře: Je vidět, jak „lepšolidé“ přemýšlejí. Ideální by byl pro ně pracovní tábor...

10.01.2019 19:21

Prezident Miloš Zeman ve svém vánočním poselství hovořil mimo jiné o lepšolidech. Měl na mysli spoluobčany, kteří si o sobě údajně myslí, že jsou lepší než jiní občané a že jejich názor má větší váhu než názor jiných lidí. Doktor Miroslav Macek se teď k Miloši Zemanovi přidal. „Lepšolidé“ jsou podle Macka absolutně nepoučitelní. Stačí se prý podívat na to, co se děje na Klinice.

Těžký úder doktora Macka na klinikáře: Je vidět, jak „lepšolidé“ přemýšlejí. Ideální by byl pro ně pracovní tábor...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exekutor chtěl vyklidit budovu v Jeseniově ulici v Praze 3, kde působí Autonomní sociální centrum Klinika. Majitelem budovy je Správa železniční dopravní cesty, aktivisté ji obývají proti vůli vedení správy

Rozhodnutím soudu mělo být již poněkolikáté vyklizeno Autonomní sociální centrum Klinika. V deset hodin dopoledne dorazil k budově na Žižkově exekutor. Narazil však na početný dav příznivců Kliniky, kteří odmítali exekutora a posléze i přivolané policisty vpustit dovnitř. Podle Macka to ukazuje, jak „lepšolidi“ přemýšlejí. Odmítají respektovat dokonce i soudní verdikty.

Pokud aktivisté Kliniky odmítají respektovat soukromé vlastnictví, podle Macka by možná stálo za to poslat je do pracovního tábora, kde by si mohli postavit nějakou svou Kliniku. „Ideální by byl pobyt v pracovním táboře, kde by se mohli naučit pracovat, aby si posléze mohli postavit vlastní budovu a dělat si v ní, co se jim zamane, pokud se jim ovšem do ní nevloupají squatteři…,“ napsal s nádechem ironie.

Pár slov Macek přidal i ke kauze kancléře Vratislava Mynáře, o kterém časopis Respekt napsal, že se pokoušel ovlivňovat soudce a předestíral jim, jak by si pan prezident přál, aby rozhodli např. ve věci služebního zákona. Prezident by prý byl rád, aby byl zákon zrušen úplně nebo alespoň zčásti. Mynář tvrdí, že z titulu své funkce kancléře se soudci hovoří, ale rozhodně to nevidí jako ovlivňování soudů. Doktor Macek se však pozastavil nad tím, proč prezident mluvil se soudci sám, pokud stál o nějakou diskusi.

„Vždyť jim pan prezident mohl napsat či zavolat. Takhle mohlo dojít k informačním šumům, zvláště když pan prezident vzkazoval něco ředitelům firem, což je přece ta nejdůležitější ústavní role prezidenta!“ podotkl Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…