Těžký život exekutora. Z rádia jste se o něm mohli dozvědět více

19.04.2016 18:53

Viceprezident exekutorské komory Vladimír Plášil v Kauze dne Rádia Impuls promluvil k exekucím v Česku. Posteskl si, že je u nás institut exekucí nadužíván. To vede k tomu, že 70 procent pohledávek je stejně nedobytných. Jedna věta padla také ke sporu mezi ČSSD a advokátem Zdeňkem Altnerem.

Těžký život exekutora. Z rádia jste se o něm mohli dozvědět více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak soudního exekutora

„V daném případě se bude muset zkoumat, zda pan doktor Altner tu jistinu složil, nebo ne,“ prohlásil Plášil k situaci, kdy soud už podruhé odmítl blokovat účty ČSSD.

Následně se vyjadřoval k situaci, kdy v Česku je na půl milionu osob se třemi exekucemi. Podle jeho názoru je tohoto institutu nadužíváno. Je to naprosto zbytečný administrativní úkon, konstatoval s tím, že se věřitelé nedočkají svých pohledávek, pokud jsou třetí v pořadí a splacení dluhů se nedočkal ani první věřitel.

Nijak dobře si prý nežijí ani exekutoři, protože kolem sedmdesáti procent pohledávek se stejně nepodaří získat. Aby toho nebylo málo, musejí prý exekutoři dělat leccos bez nároku na honorář. „Od roku 2009 dostávají soudní exekutoři řadu úkonů, které jsou nuceni dělat zdarma,“ posteskl si host.

„Zejména laické veřejnosti bych poradil hlídat a řešit své závazky, a pokud už na exekuci dojde, tak doporučuji urychleně se spojit s exekutorem a řešit to,“ uzavřel téma Plášil. Následně je třeba každý případ posuzovat individuálně. Mnohdy lze domluvit splátkový kalendář a celou záležitost urovnat s co nejmenšími obtížemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…