Tihle stojí za Nerudovou. Bobošíková pátrala

12.10.2022 10:53 | Ze sítí

Jana Bobošíková má za to, že vláda Petra Fialy (ODS) tahá české občany za nos. A vysvětlila v čem. Potom se pustila do prezidentské kandidátky Danuše Nerudové. Naznačila, kdo za ní stojí, kde bere peníze a jaké má názory.

Tihle stojí za Nerudovou. Bobošíková pátrala
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jana Bobošíková

Publicistka Jana Bobošíková ve svém internetovém pořadu nazvaném Aby bylo jasno otevřela téma blížící se přímé volby prezidenta.

„Pokud jde o volbu prezidenta republiky, tahala koalice SPOLU už dlouho veřejnost za nos,“ začala zostra Bobošíková. A připomínala, že ještě před třemi lety Petr Fiala, mimo jiné profesor politologie, ve shodě s dalšími politology prohlašoval, že je třeba přímou volbu zrušit.

Ale před rokem už koalice SPOLU slibovala, že veřejnosti představí vlastního kandidáta na prezidenta.

V únoru už Fiala přiznával, že najít kandidáta přijatelného pro celou koalici není snadné. Mluvil o tom, že takový kandidát musí dozrát a stejně jako sklizeň na poli, dozraje i onen kandidát až v létě.

A nakonec 4. října premiér s dalšími koaličními partnery v zádech oznámil, že koalice SPOLU vlastního kandidáta nepostaví a místo toho podpoří trojici prezidentských kandidátů generála Petra Pavla, senátora Pavla Fischera a ekonomku Danuši Nerudovou.

„Tři jmenovaní jsou evidentně čistí demokraté, kteří se nikdy neotřeli o extremisty z SPD, ani o populisty z ANO,“ poznamenala Bobošíková a hned připomínala, že Petr Pavel byl před rokem 1989 členem komunistické strany. KSČ, ta nevadí. Kandidát se očistil veřejně deklarovanou volbou tzv. demokratických stran, prohlásila Bobošíková, která kandidovala s podporou komunistů na prezidentku v roce 2008.

„A pokud jde o základní hodnoty, tedy o to, aby se na Hrad nedostal nikdo blízký opozici, jsou stranou veškeré letité principy,“ pokračovala Bobošíková.

A hned konstatovala, že lidovcům najednou nepřekáží skutečnost, že někteří z podporovaných kandidátů prosazují manželství lidí stejného pohlaví nebo adopci dětí homosexuálními páry.

Zdá se jí, že preferovanou kandidátkou na prezidentský post je Danuše Nerudová.

„Proč si to myslíme? Velký příznivec a maskot Milionu chvilek, bývalý komunista a nyní lidovec Petr Pithart ji už před rokem prosazoval na křeslo prezidentky,“ prohlásila Bobošíková.

Poukázala také na to, že se Nerudová zasazuje o členství Ukrajiny v NATO, hovoří o tom, že celý život pomáhala ženám a zasazuje se o sňatky párů stejného pohlaví, i o to, aby takovéto páry mohly adoptovat děti.

Podle Bobošíkové navíc média Nerudové nepokrytě fandí. Je přesvědčena, že na straně Nerudové stojí jak Deník N, tak server Seznam Zprávy, který upozornil, že Nerudová nebyla členkou komunistické strany. „Serveru Seznam Zpráv přitom nevadí, že v době pádu komunismu bylo paní profesorce 10 let,“ poznamenala Bobošíková.  

Upozornila také, že Nerudová měla v kanceláři lampu v podobě sochy koně za 180 tisíc korun pořízenou podle Bobošíková z veřejných peněz, ale média si toho nevšímají. To je z hlediska týmu pořadu Aby bylo jasno důkaz, že má Nerudová řadu novinářů na své straně. „A Nerudová jde problémům vstříc čelem. Za drahou lampu může designér,“ zaznělo z úst Bobošíkové.

Začala rozebírat tým stojící za Danuší Nerudovou. Upozornila, že o sociální sítě se Nerudové stará Jan Kára, který spolupracoval s „neúspěšným kandidátem na prezidenta“ z roku 2018 Michalem Horáčkem. Sama Bobošíková prohrála v přímé prezidentské volbě o pět let dříve. Mezi uchazeči o Hrad obdržela nejméně hlasů a skončila poslední.

Kára působil také jako poradce ministra zahraničí Tomáše Petříčka z ČSSD.

Z transparentního účtu Danuše Nerudové Bobošíková vyčetla, že za své služby Kára dosud obdržel 140 tisíc.

O sociální sítě se stará Nerudové také Michal Marek, který v minulosti pracoval pro Piráty.

Celkově prý Nerudová zaplatila za správu sociálních sítí a za reklamu na těchto sítích za 3 měsíce asi 800 tisíc korun.

Nerudová má v týmu také Jána Lukáče, bývalého člena Mladých lidovců. „To, že Nerudová chce manželství pro všechny a adopci dětí homosexuálními páry, lidovcům evidentně vůbec nevadí,“ nechala se slyšet Bobošíková.  

V týmu Nerudové nechybí Ema Pospíšilova. Tu Bobošíková představila jako ženu, která byla donedávna členkou nejužšího týmu Milionu chvilek.

Bobošíková také upozornila, že Nerudové přispěla na kampaň dvěma miliony firma INEXAD. s.r.o., která se potýká s nemalými finančními problémy.

„Firma s kumulovanou ztrátou přes 60 milionů korun najednou vyčaruje 2 miliony na kampaň profesorky Nerudové. Co myslíte, bude to zajímat Stanjurovo ministerstvo financí? Asi ne, že,“ naznačila.

Bobošíková taktéž konstatovala, že v týmu Nerudové figuruje i manažerka farmaceutické společnosti Pfizer, Emílie Peslarová.

„Danuše Nerudová je typická mainstreamová kandidátka, která nikoho neurazí a pár lidi nadchne. Zejména tím, že je relativně mladá, pohledná a že je žena. V Aby bylo jasno se domníváme, že pokud neudělá zásadní chybu, není v prezidentské volbě bez šance,“ uzavřela Bobošíková.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…