Tipsport spustí číselnou loterii pod novým názvem Tipšestka

09.07.2011 12:10

Sázková kancelář Tipsport spustí v pondělí novou číselnou loterii, jak si naplánovala. Nebude se ale jmenovat Tipsportca, což předběžně zakázal soud, ale Tipšestka. Původní název byl podle konkurenční společnosti Sazka, provozující loterii Sportka, za hranicí porušování práv k ochranným známkám.

Tipsport spustí číselnou loterii pod novým názvem Tipšestka

Tipšestka naznačuje, že se v loterii bude tipovat šest čísel z 36. Tipsport musel změnit název na základě požadavku Sazky, která požádala soud o vydání předběžného opatření, které znemožnilo používání názvu Tipsportca.

Přidáním dvou písmen jsme neporušili právní předpisy

"Při hledání názvu pro naši loterii jsme pochopitelně vycházeli z obchodního názvu naší společnosti a dalších dlouhodobě užívaných korporátních znaků. Jsme přesvědčeni, že přidáním dvou písmen jsme neporušili žádné obecně právní předpisy," vyjádřil k původně plánovanému názvu ředitel Tipsportu Petr Knybel.

Obě strany se dohodly, že nebudou ve sporu podnikat další soudní kroky.

K jiné změně v loterii nedošlo. Tipšestsku tak bude možné od pondělí sázet na 1000 pobočkách Tipsportu v Česku. První losování se uskuteční v neděli 17. července večer. Další losování budou následovat v týdenních cyklech.

Reklamy na Tipsportcu byly staženy. Tváří zůstává Leoš Mareš

Mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek v pátek ČTK řekl, že firma už dala v souladu s předběžným opatřením soudu pokyny k ukončení reklamní kampaně na loterii pod názvem Tipsportca, televize takto instruovala už ve čtvrtek. Podle zjištění ČTK přitom reklamní spot s původním názvem loterie v pátek před 19:00 odvysílala TV Prima. Podle Ježka je to na samotných televizí, jak rychle spoty dokážou stáhnout.

Tváří nové loterie zůstává moderátor Leoš Mareš. Pozměněná reklamní kampaň se spustí příští týden.

Loterie Tipsportu bude konkurovat Sazce a Fortuně

Tipsport také zrušil internetovou stránku tipsportca.cz a zájemce o loterii směřuje na svůj web ze stránky tipsestka.cz. Kolik peněz investovala do propagace původně plánované značky, firma nesdělila. Prezident Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace Pavel Brabec nicméně ČTK řekl, že při uvedení nového produktu na trh firma obecně musí počítat s investicí v řádu desítek milionů korun. "Další investice jsou potřebné pro udržení zájmu veřejnosti v dalším období," podotkl.

Číselnou loterii zatím provozuje jen Sazka, která je od konce května v konkurzu. Konkurenční Fortuna plánuje v polovině července spustit novou číselnou loterii Fortuna Lotto, jejíž týdenní tah čísel s jackpotem bude také přímým konkurentem Sportky provozované Sazkou. Fortuna má pro sázení v číselné loterii smlouvu zatím na tisícovku prodejních míst.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …