Tisíce lidí bez roušek. V Praze se protestovalo proti vládním opatřením

17.11.2020 21:03

Letošní oslavy 17. listopadu kvůli koronavirové pandemii provázely demonstrace proti vládním protiepidemickým opatřením. Protestního pochodu Prahou se účastnily tisíce lidí, z nichž mnozí neměli roušky. Akce, kterou pořádalo Jedno společné české srdce za svobodu, se obešla bez fyzických střetů, informuje iDNES.cz.

Tisíce lidí bez roušek. V Praze se protestovalo proti vládním opatřením
Foto: Vít Hassan
Popisek: Pietní místo na Národní třídě

Akce byla zahájena v 16.00 na Václavském náměstí, kam dorazili také lidé, kteří se původně měli zúčastnit demonstrace na Letné. Zaznělo několik proslovů. „Máme ve státním znaku lva, ne ovci, tak se podle toho chovejme,“ vyzval například jeden z řečníků. Lidé zpívali také píseň „Ach synku, synku“.

Pochodem se pak protestující vydali směrem k Národní třídě. Při pochodu Prahou byli velmi hluční, na chvíli zastavili dopravu. U Národního divadla se připojili k lidem čekajícím na vystoupení zpěvačky Anety Langerové, která z balkónu divadla zazpívala píseň Modlitba pro Martu. 

Mezitím byli přihlížející demonstranty vyzýváni, aby se k nim přidali nebo aby si sundali roušky. Vše se ale obešlo bez konfliktů mezi oběma skupinami.

Poté se protestující vydali zpět na Václavské náměstí, kde společně zazpívali hymnu. Někteří účastníci si s sebou vzali české vlajky a transparenty s nápisy „Už i viry jsou schopnější než vláda“, „Vláda plní plán Rockefellerovy nadace“, „My chceme chodit do školy, a ne sázet brambory“ nebo „Vlastizrádci! Demisi!“. 

Na akci dohlíželo několik desítek policistů a členové antikonfliktního týmu. Nemuseli ale zasahovat, protest se obešel bez fyzických konfliktů. Před 18.00 se začali účastníci rozcházet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…