Rozhovor se tak během chvilky stočil na téma produktů v akci, které jsou mnohdy až neskutečně levné. Podle Tomana problém kvality nastává ve chvíli, kdy se potravina vyrábí dlouhodobě se sníženými náklady. “Jestliže prodáváme něco v akci, tak je mnoho výrobců, kteří dělají za nízké ceny a dlouhodobě tak může jít kvalita dolů. Kvalita potravin se ale obecně v České republice podle mého názoru zlepšuje.”
Zpřísnění “špekáčkové vyhlášky”, která má zajistit vyšší podíl masa a nižší podíl tuku, Toman vítá a dodává, že se požadavky na kvalitu špekáčků možná časem ještě zvýší. “Já v to pevně doufám. Pokud je vysočina dovezená z Polska, má tam být napsáno z Polska a ne jen vysočina, docházelo by ke klamání spotřebitele.” Podobným případem jako špekáčky je například i zmražené pečivo, které je dodáváno do obchodních řetězců a po rozpečení prodáváno jako čerstvé.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: ane