Tluchoř radí, jak získat peníze: Zprivatizovat České dráhy a Budvar

10.09.2012 18:50

Poslanec ODS Petr Tluchoř v posledním týdnu kritizoval vládu za zvyšování daní, které podle něj podvazuje ekonomiku. Peníze lze podle něj do rozpočtu získat například privatizací některých státních podniků. Jedná se o podniky působící v oblastech, kde je podnikání státu nesmyslné a v privátním sektoru by nejspíš fungovaly lépe. Jako příklad uvedl pivovarnictví a vlakovou dopravu.

Tluchoř radí, jak získat peníze: Zprivatizovat České dráhy a Budvar
Foto: tan
Popisek: Petr Tluchoř v Partii na Primě

„Privatizace je jeden ze způsobů, jak získat prostředky,“ sdělil  v pondělí pro server IDNES.cz. Podle něj existují činnosti, které by stát nemusel provozovat, a jejichž privatizací by mohl získat prostředky, které chce vláda získávat přechodným navyšováním daní.

„Stát má tvořit pravidla, nikoli podnikat,“ řekl dále. Výslovně přitom zmínil pivovarnictví a vlakovou dopravu. „Soukromí dopravci na drahách dokazují, že umí poskytnout lepší a levnější službu než stát,“ uvedl s tím, že ODS by měla prosazovat soukromé vlastnictví.

Již v nedělní televizní diskusi na TV Prima Family mluvil o tom, že stát by neměl vařit pivo. Narážel tím na budějovický Budvar, který stále nebyl privatizován kvůli dlouholetému známkoprávnímu sporu s americkým pivovarem Anheuser- Busch.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …