Tlustá ustrašená řeporyjská myš, která řvala. Konzervativní pravice by měla říct jasné ne Novotného vulgaritě, vyzývá právník Kolman

22.05.2020 12:58

Právník Petr Kolman nechápe, proč dostává starosta městské části Praha-Řeporyje tolik prostoru pro své vyjadřování na úrovni obyvatele nápravného zařízení na Mírově. ODS by se podle něj měla jako konzervativní strana od tohoto řádění svého člena urychleně distancovat. Obává se, že komunikace na úrovni verbálních trestných činů straně nic nepřinese, ani ty voliče z řad jeho fanoušků.

Tlustá ustrašená řeporyjská myš, která řvala. Konzervativní pravice by měla říct jasné ne Novotného vulgaritě, vyzývá právník Kolman
Foto: Repro Facebook
Popisek: Pavel Novotný během kandidátského projevu na post 1. místopředsedy ODS na 29. kongresu strany

Anketa

Chcete, aby byl Pavel Novotný zvolen poslancem PS PČR?

4%
96%
hlasovalo: 27213 lidí

Vážení čtenáři ParlamentníchListů.cz, přiznám se, že mne nepřestává udivovat, s jakou arogancí a hlavně vulgaritou vystupuje ve veřejném prostoru starosta Pavel Novotný. Tu nazve někoho zmXXem, jindy čuXXkem, nebo koštětem (argotový výraz pro podřadného vězně poskytující sexuální služby). I mluva proklínaného Miloše Zemana je proti němu jazyk žačky nedělní školy.

Avšak ještě více mne fascinuje, jak i jinak soudní a slušní lidé Novotného sprosté chování a vyjadřování tolerují, anebo dokonce omlouvají. Paradoxně mnohdy právě ti, kteří tak rádi kritizovali třeba výše zmíněného Zemana za jeho prohřešky.

Aby bylo jasno, Zemanovo dřívější grobiánství rovněž neschvaluji, avšak bojovat proti němu tak, jak to činí P. Novotný, mi přijde jako skutečné vyhánění čerta ďáblem.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Každý, kdo kritizuje starostu Novotného, tak je hned zralý „na přesdržku“…avšak zatímco on, který vyhrožuje rozbitím huby, nebo dokonce smrtí, kdekomu, tak je jen pro řadu českých lidí „upřímný politik“ a nikdo mu přece nemůže bránit ve svobodě projevu.

Po pravdě chování pana Novotného mi přijde jako hodně nedospělé, připomíná vykutáleného žáka ZŠ, který rád velice vulgárně nadává žákům z jiné třídy, ale když oni mu taktéž následně řeknou něco od plic, tak si jde stěžovat paní ředitelce (v provedení Novotného – do médií, a Policii ČR).

Boj s komunisty

Dále pak nutno pozvednout obočí nad Novotného bojem s komunisty. Nalijme si čistého piva, bojovat třicet let po revoluci s diktátory je fakt hrdinství jak sviňa (kterak se říká u nás na Moravě).

Nadto vulgární nadávky komunistickým poslancům činí naprosto medvědí službu. Marginální politickou stranu potácející se na prahu volitelnosti spíše paradoxně posilují. Kdyby tento komentář psal Petr Cibulka, tak by možná glosoval, že Novotný je asi agent KGB či GRU, jehož úkolem je pomáhat komunistům.

Anketa

Kdo víc přispěl ke zvládnutí koronakrize?

hlasovalo: 17745 lidí

ODS si dává vlastní zbytečný gól

Ačkoliv mám ODS v zásadě v oblibě. Jsem rád, že zde existuje klasická (relativně dlouhodobá) pravicová strana, tak nerozumím aktuální „ódéesácké“ zálibě v panu Pavlu Novotném.

Zaplať pánbůh za místopředsedu partaje Jana Zahradila, který na vulgárnosti Novotného občas kriticky reaguje. Ostatně již si od řeporyjského starosty, a dokonce někdejšího kandidáta na prvního místopředsedu strany, vysloužil nejednu urážku na cti, za kterou by se nemusel stydět ani obyvatel Mírova.

Pavel Novotný je všechno možné, jen ne pravicový konzervativní politik. Jeho hlavní síla spočívá v tom, že je opravdu hodně vidět, ale tam jeho pozitiva podle mého názoru v principu končí.

Pokud se vedení ODS domnívá, že jim Novotného pseudo popularita na sociálních sítích pomůže, tak je opravdu naivní. Když se začtete do „hlubin vláken socek“, tak Novotného obhajují především lidé, kteří ODS nikdy nevolili a ani volit nebudou. Své komentáře často koncipují v duchu –„… ODS sice nevolím, ale Novotného upřímnost se mi líbí...“. Naopak pokud Novotného dají na čelná místa do Sněmovny, tak může klasické voliče reálné ODS odradit. Tedy ty skutečné, kteří reálně házejí do uren lístky s nápisem ODS.

Voliči Pirátů, Zelených či topky sice Řeporyjce olajkují na Facebooku, ale do urny ODS – jako konzervativního kapitalisty nikdy nehodí. Snad si to politolog Fiala v pravý čas uvědomí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…