To bude nějaké nedorozumění tajných služeb, myslí si Babiš o kauze "český novičok"

06.05.2018 15:35

Prezident Miloš Zeman má podle šéfa vlády v demisi Andreje Babiše (ANO) jiné informace o novičoku než on. Podle Babišových slov došlo k nedorozumění na úrovni tajných služeb. Píše o tom server Aktuálně.cz.

To bude nějaké nedorozumění tajných služeb, myslí si Babiš o kauze "český novičok"
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Jak následně také Babiš podotkl, Zeman tak za současnou situaci, kdy vyzradil informaci dříve, než ji konzultoval s ostatními členy vlády, „ani nemůže“. „Problémem je to, že zpravodajské služby poskytly mně, paní Šlechtové a ostatním členům vlády jisté informace, které jsou v režimu utajení, a jiná naše služba poskytla nějakou jinou informaci panu prezidentovi,“ vysvětlil celé úskalí Babiš.

Podle jeho slov se to, co se našlo ve Velké Británii, u nás skutečně nevyrábělo, ani netestovalo. „Pravděpodobně došlo k nějakému nedorozumění na úrovni našich služeb,“ zmínil Babiš.

Původní text ZDE.

Zeman totiž ve čtvrtek uvedl, že podle zprávy Vojenského zpravodajství se zde vyráběla nervově paralytická látka A230 novičok. BIS však uvádí, že tento plyn novičok není. Jako novičok označuje jed s označením A234.

 

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…