To chcete válku?! sjel Putin novináře. A pozor: Nový vývoj

08.02.2022 7:14

Ruský prezident Vladimir Putin po jednání s francouzským prezidentem Macronem oznámil, že případný vstup Ukrajiny do NATO a snaha Ukrajiny získat zpět Krym by vedly k válce mezi Ruskou federací a Severoatlantickou aliancí. Oba prezidenti se však shodli na tom, že spory ohledně Ukrajiny je třeba řešit mírovou cestou. Macron označil jednání s Putinem za nadějná. V příštích dnech by mohlo padnout rozhodnutí, jak postupovat dál.

To chcete válku?! sjel Putin novináře. A pozor: Nový vývoj
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident Ruské federace, Vladimir Putin

Anketa

Je dnešní situace Ukrajiny stejná jako situace Československa roku 1938?

hlasovalo: 48687 lidí

Zatímco ve Washingtonu jednali o situaci na Ukrajině prezident USA Joe Biden a německý kancléř Olaf Scholz, v Moskvě jednali ruský prezident Vladimir Putin a francouzský prezident Emmanuel Macron. Jednali mnoho hodin a po jednání se shodli, že jednání se vyvíjejí nadějným směrem.

Padla však i slova o válce.  

Na tiskové konferenci zazněl dotaz francouzského novináře, zda je Rusko připraveno vést válku se Severoatlantickou aliancí. Putin otázku otočil a oznámil, že si NATO musí ujasnit, zda chce vést válku s Ruskem.

„Chcete, aby se NATO ocitlo ve válce s Ruskem? Přesně to by se stalo, pokud by Ukrajina vstoupila do NATO a pokusila se realizovat svou politiku ‚reintegrace‘ Krymu silou,“ řekl Putin. „Rusko je jednou z jaderných mocností. V takové válce by nebylo vítězů. Prezident Macron si takový výsledek nepřeje. Já také ne. Proto je prezident Macron tady, proto vedeme jednání a hledáme možná řešení,“ oznámil Putin.

 

 

Macron upozornil, že konkrétnímu státu nelze zakazovat vstup do Severoatlantické aliance. Oznámil, že s Putinem našli při jednání styčné plochy, ale dal najevo, že na stole stále zůstávají některé spory. O těch by se podle francouzského prezidenta mělo dál debatovat a rozhodnout v příštích dnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …