To, co mělo přijít, opět nepřišlo, zlobí se předseda ODS Fiala

11.01.2021 20:03

Poté, co ve středu 6. ledna schválila Evropská komise podmínečnou registraci vakcíny od firmy Moderna v zemích Evropské unie, mohou státy EU očkovat již druhou vakcínou proti covid-19. A přestože Andrej Babiš o víkendu sliboval, že dnes dorazí 20 tisíc dávek, nestalo se tak.

To, co mělo přijít, opět nepřišlo, zlobí se předseda ODS Fiala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Česko má podle harmonogramu, který je součástí očkovací strategie, objednáno 80 tisíc dávek vakcíny Moderna měsíčně, a to od ledna do března. Premiérem slíbených prvních 20 tisíc dávek mělo zamířil do Moravskoslezského kraje. 
 

Anketa

Líbila se vám demonstrace za účasti Dana Landy a exprezidenta Klause?

19%
75%
hlasovalo: 16884 lidí
V pondělí však Ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že dorazí jen osm tisíc dávek a až během úterý. Na to hned zareagovali představitelé ODS, kteří premiéra nešetřili.
 
„To, co mělo přijít, opět nepřišlo. Premiér včera sliboval, že přijde 20 000 dávek vakcíny, nakonec to ale bude jenom 8 000, a ještě ke všemu později. Nabízí se tedy otázka: Buď Andrej Babiš nemá očkování pod kontrolou, nebo lidem neříká pravdu. Když už tedy vláda není schopna zajistit jasnou očkovací strategii, měla by aspoň veřejnosti dávat pravdivé informace,“ zlobil na se sociální síti předseda ODS Petr Fiala. 
 
Že vakcína nedorazila, okomentoval i další zástupce ODS, a to Martin Kupka. „Pana premiéra nejspíš zase někdo špatně informoval. Nebuďte slušnej, řekněte jméno!“ vyzval premiéra.
 
Reagoval tak na situaci z loňského března, kdy Andrej Babiš tlačil na tehdejšího ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, aby uvedl osobu, která mu podala chybnou informaci. 
 
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…