To je naprosto příšerné. Profesor Fiala zděšený tím, co se děje v policii

22.06.2016 18:35

Předseda ODS Petr Fiala zavítal ve čtvrtek do Kauzy dne na Rádiu Impuls. Konstatoval, že případný odchod Česka z EU považuje za nesmyslný, ale hrozbu Brexitu vnímá jako dobrou příležitost pro reformu EU. Ta reforma je nutná, zdůrazňoval. Nevyhnul se odpovědi na otázku, kam pojede na dovolenou, a obsáhle se vyjádřil i k policejní krizi.

To je naprosto příšerné. Profesor Fiala zděšený tím, co se děje v policii
Foto: David Daniel
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala v Brně

„My jsme nešťastní z toho, jak toto vládní koalice řeší. To, že se strany vládní koalice hádají, no dobře, byť to zemi neprospívá. Ale to, že si vládní koalice vzala policii za rukojmí, to je nepřijatelné. Premiér Sobotka napřed odjede do Číny, pak strká hlavu do písku, do toho vstupuje hnutí ANO, které chvíli hrozí odchodem z vlády, chvíli ne. To je prostě nepřijatelné. Já bych chápal, kdyby policejní prezident přišel s myšlenkou, že potřebuje reformu policie, aby fungovala lépe, tak by to ministr vnitra podepsal a čekal, zda se reforma osvědčí, a pak ji případně zhodnotil,“ vykreslil svůj pohled na kauzu Fiala.

Ačkoli je opozičním politikem, hodlá prý k problémům přistupovat korektně, protože policie by měla mít důvěru občanů. Koalice to řeší naprosto nesmyslně, protože to došlo až tak daleko, že proti sobě bojují dva policejní útvary, to je naprosto příšerné,“ doplnil Fiala.

Pár slov padlo i k tzv. Brexitu. Podle hosta nelze říci, jak to v ostrovním království dopadne. Podle Fialy je nesmysl prosazovat odchod Česka z Unie. Brexit ale představuje dobrou příležitost na změnu evropské politiky. A ta změna je nutná,“ zdůrazňoval.

Nakonec prozradil, kam pojede na dovolenou. „Já jsem konzervativní člověk a kupodivu i rodinu mám konzervativní, takže pojedeme zase do Chorvatska. Na místo, kam jezdíme řadu let,“ prozradil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…