To je ostuda. Babišův muž vyletěl z kandidátky kvůli tomuto videu

28.04.2014 7:45

Jeden z kandidátů do Evropského parlamentu za hnutí ANO mizí z kandidátky kvůli videu, na kterém zpíval nacistickou hymnu a vedl antisemitské řeči. Server Týden.cz píše, že video z puberty skončilo kratičkou politickou kariéru třiadvacetiletého Milana Závady.

To je ostuda. Babišův muž vyletěl z kandidátky kvůli tomuto videu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO

Na veřejnost se dostalo domácí video z pubertálního opileckého večírku. Představilo kandidáta hnutí ANO Milana Závadu v nelichotivém světle. Závada na něm vede antisemitské řeči, zpívá nacistickou hymnu a na závěr močí doprostřed místnosti. O kauze informuje Týden.cz a zveřejnil i inkriminované domácí video. Hnutí ANO po zveřejnění videa Závadu z kandidátky do EP stáhlo. „Mluvili jsme spolu o tom, hnutí poškodit nechtěl. Je mu to velice líto," cituje Týden.cz mluvčí ANO Lucii Kubovičovou. S hnutím ANO ale už prý ani jinak spolupracovat nebude.

Video najdete ZDE

Závada v eurokampani podle Týdne.cz pomáhal přímo lídrovi ANO Pavlu Teličkovi s některými akcemi. Sám Závada byl na kandidátce až na 26. místě a své řádění považuje za klukovinu: „Prostě jsem byl normální puberťák. Vyrůstal jsem v době, kdy už všichni měli mobily s foťáky," řekl televizi Barrandov. „Svojí prací v nemocnici nebo pro různé charity jsem ten dluh splatil mnohem víc. V tomhle mám čisté svědomí," ujišťuje.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…