To je ostuda: Skauti nesměli na Hradě zpívat hymnu, Zeman se jim omluvil

25.04.2016 11:35

Skautská mše v bazilice sv. Jiří, která se tradičně koná v neděli 24. dubna na Pražském hradě, se letos musela nečekaně obejít bez české hymny. Skautům, kteří přišli uctít svého patrona, zakázala hradní police u baziliky sv. Jiří zazpívat hymnu, uvádí na svém serveru Echo24.

To je ostuda: Skauti nesměli na Hradě zpívat hymnu, Zeman se jim omluvil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

Skupina skautů z různých středisek se po „zásahu“ hradní policie musela přesunout před Hrad a až teprve tam jim bylo povoleno zazpívat státní hymnu. Celá akce byla zaznamenána na video.

K incidentu se již vyjádřil i mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček, který se za něj dnes omluvil. „Video jsem viděl a prověřil. Skautům se tímto omlouvám. Celý incident zároveň mrzí i pana prezidenta. Policie postupovala až zbytečně přísně,“ sdělil Ovčáček Echu24. Zároveň ovšem uvedl, že policie nepostupovala proti regulím, jen možná „zbytečně horlivě“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…