To je radosti. Němcová v noci. Sportovci, Bartoníček... Nevídané

09.03.2023 11:12

Blíží se moment, kdy Petr Pavel složí na Pražském hradě slib a stane se hlavou státu. Na sociálních sítích je tento moment očekáván s jistou nadějí, že po deseti letech Miloše Zemana na Hradě se úřadu ujme někdo, kdo nebude mluvit sprostě, nebude vypouštět do prostoru nepravdy. „My se ještě dlouho budeme nevěřícně ohlížet za těmi deseti lety ubohosti, malosti a zrady,“ zhodnotila prezidentství Miloše Zemana senátorka Miroslava Němcová (ODS).

To je radosti. Němcová v noci. Sportovci, Bartoníček... Nevídané
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Pokud zvolený prezident Petr Pavel bez výhrad složí prezidentský slib, ujme se nejvyššího politického postu ve státě.

Na sociálních sítích mnozí lidé neskrývají radost.

Poslanec Jan Bartošek (KDU-ČSL) vyjádřil naději, že na Hrad usedne osobnost, která nebude českou společnost rozdělovat, nýbrž spojovat. Prohlásil, že taková osobnost přichází na Hrad po dvaceti letech. Naznačil tak, že společnost rozděloval nejen dnes již bývalý prezident Miloš Zeman, ale také jeho předchůdce Václav Klaus.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

 

 

„Na Pražský hrad po dvaceti letech nastupuje nový prezident, u kterého je velký předpoklad, že bude společnost sjednocovat. A co mu přeju? Aby byl dobrým prezidentem. To přeju nám všem. Aby společnost spojoval, aby respektoval Ústavu a aby byl aktivní. Aktivní v tom smyslu, že bude zvyšovat prestiž České republiky,“ pravil Bartošek.

Vyjádřil také naději, že prezident bude v oblasti zahraniční politiky spolupracovat s vládou pětikoalice, tedy koalice ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN.

Spokojenost neskrýval ani olympijský úspěšný sportovec Vavřinec Hradílek.

„Před deseti lety jsem odmítl jít na předávání odznaků za medaile z OH v Londýně. Odmítl jsem si převzít něco z rukou prezidenta, který představuje největší hulvátství a už tehdy byl obklopen velmi ošklivými lumpy. Tenkrát jsme si ještě nedovedli představit jakých těch deset let bude. Bylo to strašný a jsem rád, že to končí. Konečně budu moct jít s radostí a hrdostí na Pražský hrad. I když ne na tuhle milou příležitost, jelikož se soustředím v Brazílii. Hrozně moc si vážím pozvánky na inauguraci Petra Pavla, kterého jsem podporoval a vážil si dávno před tím, než oznámil kandidaturu. Držím Vám a Vaší ženě Evě palce, pane Prezidente! Těším se na jiné a další společné setkání! Třeba na vodě ;-),“ napsal držitel stříbrné medaile z letních olympijských her v Londýně v roce 2012.

Výměna prezidentů se blíží

Novinář Radek Bartoníček ze serveru Aktuálně.cz zkonstatoval, že před Pavlem stojí nelehká výzva a až čas ukáže, zda v ní obstojí.

„Především by měl začít skutečně zkusit lidi spojovat. Měli jsme v posledních letech prezidenty, kteří byli až příliš vyhranění. Uvidíme, jestli v tomhle Petr Pavel bude jiný. Měl by naslouchat všem částem společnosti. Nikoho by samozřejmě neměl urážet, každému by měl dopřát prostor. A také by se měl snažit, aby se politici soustředili na věcné řešení problému,“ uvedl Bartoníček.

„Řeknu vám, že my novináři jsme lidé, kterým skutečně jde o blaho této země. Nejsem podnikatel, nebojujeme o zákazníky. Nejsme politici, nebojujeme o žádné voliče. Ale ze všeho nejvíce myslíme na to, co by bylo dobré pro naši zemi,“ pokračoval Bartoníček s tím, že před celou českou společností stojí řada výzev, které by měla řešit společně, v debatě za jedním stolem.

 

 

Senátorka Miroslava Němcová se nad definitivním odchodem Miloše Zemana z pozice prezidenta zaradovala o půlnoci přímo u Pražského hradu. „Byla jsem o půlnoci před Hradem, chtěla jsem prožít ten symbolický moment. Zamčená brána se za pár hodin otevře do nové éry. I vlajka, nyní stažená, se vrátí na stožár. A my se ještě dlouho budeme nevěřícně ohlížet za těmi deseti lety ubohosti, malosti a zrady. ALE SKONČILO TO!“ napsala.

Výměna prezidentů se blíží

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

S komunisty se nebaví , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseOrel první , 09.03.2023 20:57:26
A měli by se postavit mimo zákon Tuhle protikomunistickou rétoriku jsme leta slýchali od lidi jako Němcová nebo Bartošek a celá léta neměli žádný program kromě primitivního antikomunismu a najednou se rozplývají blahem že si jednoho dosadili na hrad.Jdu zvracet

|  15 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…