To je síla: Okamura se s SPD nacpal na třetí místo. Už to má prý jisté

10.10.2017 11:32

Největší šance na volební úspěch má stále hnutí ANO, druhou nejsilnější stranou může být ČSSD, ale i SPD, ODS nebo KSČM. Do Sněmovny se mohou dostat i Piráti nebo STAN, před branami Sněmovny pak naopak může zůstat TOP 09, ale i lidovci. Toto vše vyplývá z nejnovějšího průzkumu společnosti SANEP.

To je síla: Okamura se s SPD nacpal na třetí místo. Už to má prý jisté
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Z aktuálního průzkumu volebního potenciálu, který ukazuje procento rozhodnutých voličů a maximální hypotetický volební zisk v případě příklonu všech váhajících voličů k dané politické straně či hnutí, je tři neděle před konáním sněmovních voleb zřejmé, že nic není jisté a trumf v rukou budou mít váhající voliči. 

Podle průzkumu SANEP lze předpokládat vítězství hnutí ANO, které má největší počet rozhodnutých voličů a rovněž i největší volební potenciál. O druhé místo se pak mohou poprat sociální demokraté, SPD, ODS i KSČM. 

Stejně tak mohou ve Sněmovně zasednout zástupci Pirátů, STANu, Strany zelených, ale i Realistů. Naopak se Sněmovnou se mohou rozloučit TOP 09 i KDU-ČSL.

Protestní stranou, která vyvolává u voličů silné emoce, je SPD, a to kontinuálně ve všech krajích. Nově ale také i Piráti, kteří nejvíce bodují v Praze, kde mohou překonat i TOP 09. 

Průzkum SANEPu ukazuje, že dlouhodobé monitorované trendy v názorech voličů ukazují, že velké zklamání může nastat u ČSSD, kde klesá počet rozhodnutých voličů a řada dřívějších voličů sociální demokracie nejvíce zvažuje volbu SPD. Rovněž je zjevné, že se vracejí dřívější voliči k ODS. Klesá i nadšení voličů z hnutí ANO. Do hry však vstupují i tradiční nevoliči a prvovoliči. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…