To je síla: Po vyjádření Jiřího Drahoše o Zemanovi se strhla mela

07.05.2018 9:52

Neúspěšný prezidentský kandidát Jiří Drahoš se na svém facebookovém profilu vyjádřil k tomu, že ruská média reagují na slova prezidenta Miloše Zemana tak, že v Česku byl skutečně vyráběn novičok. Zeman o tom hovořil v pořadu Týden s prezidentem minulý čtvrtek.

To je síla: Po vyjádření Jiřího Drahoše o Zemanovi se strhla mela
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Drahoš

„Ruská propagandistická mašinerie jede na plné obrátky. Zpochybnit všechno a všechny a ukázat prolhanost Západu. Je naprosto nepřijatelné, aby hlavní úlohu v těchto manipulacích hrála hlava členského státu Evropské unie. Řekl bych, že se Miloš Zeman chová velmi loajálně. Bohužel nejde o loajalitu k České republice a k národu, který ho zvolil,“ zdůraznil ve svých slovech Drahoš. Jeho slova pak lajky podpořilo téměř 1500 lidí, „to mě štve“ pak označilo asi 500 lidí, „to mě mrzí“ necelé dvě stovky.

Anketa

Schvalujete vyjádření Miloše Zemana na téma novičok, učiněné 3. května na TV Barrandov?

89%
11%
hlasovalo: 17153 lidí

„Myslím, že je na čase učinit veškeré ústavní kroky k odvolání toho člověka z funkce prezidenta,“ vyjádřil se následně v diskusi Vladimír Shánělec, s nímž prostřednictvím lajků sympatizovaly zhruba tři stovky lidí. 

Ale nechyběl ani názor jiný, od Pavla Kopence. „Jeden chemik Kalousek už perlil dopoledne, teď promluvil náš druhý chemik Drahoš. O co Vám kluci jde? o to, že MZ řekl pravdu? Jak to teďka zahrát proti Zemanovi, co? Přeci jen volby do Senátu se blíží a musíme tam toho jablunkovského patriota, který kandiduje do Senátu za Prahu 4, nějak dostat,“ poznamenal. Jeho slova pak podpořilo kolem 80 lajků. 

A nebyl sám, kdo se do Drahoše pustil. „Koukám, pane Drahoši, že vás taková drobnost jako snaha zjistit, jak to vlastně je, vůbec netrápí. Vy si jen s chutí kopnete jako ti ostatní kašpárci,“ poznamenal například Pavel Fürst.

„Zeman jenom řekl pravdu, kterou znají všichni lidé,“ poznamenal pak František Válek. „Je dobře, že to Zeman řekl, je dobře, že nenahrbil hřbet, jako bys to udělal ty,“ poznamenal.

„Drahoši, jste jen ukřivděný chudánkek, který bude neustále plivat na pana prezidenta, i když řekne pravdu!!! Lezete už hodně hluboko do zadku EU... Jste jen směšná figurka...“ nechal se pak také slyšet Radim Liska.  

Na stranu Drahoše se pak pro změnu přidal Petr Kohnert, který by prezidenta Miloše Zemana nejraději odvolal kvůli velezradě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…