To je svině, ten Babiš! Významný muž ,,vytekl", zpucoval příštího premiéra a sdělil zajímavost o Topolánkovi

05.11.2017 19:00

Končící víkend byl poměrně bohatý na události. Dlouholetý předseda ODS, expremiér Mirek Topolánek oznámil, že bude kandidovat na prezidenta. Vedle toho vítěz českých sněmovních voleb Andrej Babiš, narozený v Bratislavě, deníku Právo sdělil, že by si zahraniční studenti měli na studium v Česku vydělat. Tyto dvě informace si přečetl marketingový expert Pirátů Jakub Horák. A začalo to lítat.

To je svině, ten Babiš! Významný muž ,,vytekl", zpucoval příštího premiéra a sdělil zajímavost o Topolánkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Facebook, ilustrační foto

Vítěz sněmovních voleb Andrej Babiš (ANO) se dozvěděl, že se česká vláda rozhodla zaplatit některým cizincům studium na lékařské fakultě. Podle Babiše by si tito Nigerijci měli na studium v Česku vydělat. „Proč nejdou pracovat? Mohou pracovat jako řada českých studentů. Já si přivydělával v době studií také. Myslím si, že každý se má postarat sám o sebe, tak i oni by situaci měli a mohli řešit vlastními silami,“ uvedl Babiš. Podle pravděpodobného příštího premiéra by měli české peníze dostat raději čeští studenti.

Anketa

Který Zemanův protikandidát má největší šanci na úspěch?

27%
6%
5%
hlasovalo: 5364 lidí

Celý článek naleznete zde

Když si Babišova slova přečetl marketingový expert Jakub Horák, který v předvolební kampani pracoval pro Piráty, neudržel se.

„Ať si Slováci na studia u nás vydělají... Bože to je svině, to snad neni pravda. Chudáků devět Nigerijců, co studujou na lékaře si vezme do huby, jen aby nabral další politickej kapitál. Pak zas bude někde vykládat, jak se má pomáhat na místě v Africe,“ napsal Horák rozezleně na sociální síti Facebook.

Nezůstal však jen u Andreje Babiše. Vyjádřil se také ke zprávě, že expremiér za ODS Mirek Topolánek se rozhodl kandidovat na prezidenta. Informaci, že Topolánek kandidaturu zvažuje, přinesl v sobotu server ParlamentníListy.cz. V neděli Topolánek svůj zájem kandidovat potvrdil. Podle Horáka má Topolánek šanci svést tvrdý souboj s Milošem Zemanem. Proč nevěří Jiřímu Drahošovi? Pan profesor prý zatím příiš mlčí a až jednou pořádně promluví, může to prý být pro jeho podporovatele studená sprcha, slušně řečeno. Horák použil slova podstatně tvrdší.

„Tak samozřejmě že je Topol i problémovej člověk a o jeho možném vítězství je těžký přemýšlet v zemi, kde většina voličů zvolila ANO, SPD a KSČ. Ale jako jediný ze Zemanových možných soupeřů má drive, tak by mohl emzákovi zasadit nějaký pořádný rány. Horáček je uhlazenej, Drahošovi se zatím daří schovávat a až se otevře okno chaloupky, může to bejt pěknej průser. Zbytek kandidátů je spíš pro srandu králíkům. Pustit na emzáka pořádnýho tyranosaura by mohla bejt zábava, povzbuzující pro všechny, kdo s otevřenou hubou zírají na to, co se v jejich rodné zemi stalo. Pusťte ho na něj!“ napsal s myšlenkou na předvolební heslo Pirátů.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Horák však nezůstal jen u Topolánka. Pár slov přidal i k Tomio Okamurovi. Ten se podle marketingového experta také zapojí do boje o Hrad. V tuhle chvíli prý totiž Okamura cítí, že mu sice ještě fouká vítr do plachet po volebním úspěchu, ale nezdá se, že by z toho mohl něco vytěžit. Okamura by rád vládl spolu s Babišem, ale jasný vítěz voleb ho odmítá a zdá se, že Miloš Zeman se přikloní na Babišovu stranu.

„Jsem přesvědčen, že Okamura půjde do prezidentské volby. Babiš ho odsunul na vedlejší kolej a i Zeman se k Burešovi lísá – samuraj už tuší, že vyjde naprázdno. Tohle je na dlouhou dobu poslední příležitost si zařečnit před kamerami. První kolo bude tedy nemilosrdná řež, kde každý podpoříme toho, kdo nám sedí nejvíc. Vítězného zkrvaveného samce pak pošleme na emzáka, který bude mezitím hnípat v kyslíkovém stanu, připravovat si zásoby jedu a doufat, že ho publikum neopustí,“ napsal Horák v narážce na zdravotní stav nynějšího prezidenta Miloše Zemana.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…