To je vyhlášení války Česku, padlo poté, co Schapiro potřásl rukou českým muslimům. Promluvil i Hrad

10.03.2016 7:19

Proti podpoře a solidaritě Spojených států s muslimskou komunitou u nás i ve světě, kterou ve středu vyjádřil americký velvyslanec v Česku Andrew Schapiro na schůzi s předsedou Islámské nadace Muneebem Alrawim, se na svých facebookových stránkách ohradil Blok proti islámu, partnerský spolek parlamentního hnutí Úsvit. Protiislámské uskupení tvrdí, že diplomat de facto vyhlásil České republice válku. Své si řekl i mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček.

To je vyhlášení války Česku, padlo poté, co Schapiro potřásl rukou českým muslimům. Promluvil i Hrad
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Anketa

Vadí vám, že americký velvyslanec Andrew Schapiro vyjádřil solidaritu muslimské komunitě u nás?

98%
1%
hlasovalo: 16156 lidí

Podle diplomatického zastoupení USA v Česku se Schapiro a Alrawi bavili o toleranci, inkluzi či stavění mostů mezi jednotlivými náboženskými obcemi. „Dostalo se mi vřelého přivítání v brněnské mešitě, která je již více než deset let důležitou součástí muslimské komunity. Zvlášť v dnešní době je nutné dělat vše pro to, abychom čelili předsudkům a naopak podpořili ty, kteří jednají ve jménu míru a dobré vůle,“ pronesl americký diplomat.

Schapirovo gesto neuniklo Bloku proti islámu, který na své facebookové stránce naznačuje, že to může souviset s nedávným vyjádřením prezidenta Zemana stran islámu.

Prezident v pondělí při návštěvě Karlovarského kraje hovořil o podřadném postavení žen v islámu. „Žena je v koránu považována za nižší bytost, korán nám dokonce explicitně říká, že muž má právo ženu bít, když neposlouchá, svědectví ženy má poloviční hodnotu před islámským soudem. A to ani nemluvím o zahalování žen, že muž chodí vždy první a žena kráčí za ním, pokud možno s nějakým nákladem, aby byla vytížena. To říkám, právě když je Mezinárodní den žen,“ citovalo uskupení Zemana s tím, že prezident nehovořil o radikálním islámu, nýbrž o islámu obecně.

Anketa

Vadí vám případ možného dotačního podvodu na farmě Čapí hnízdo?

56%
44%
hlasovalo: 6376 lidí

Blok proti islámu usuzuje, že ze strany velvyslance jde de facto o vyhlášení války České republice. I když je prý vzhledem k deklaracím amerického prezidenta Baracka Obamy směrem k islámu možná ve válce s USA už léta. „President prostě hraje vysokou hru. Jako hlava své země totiž musí. To, že se svět zbláznil, neznamená, že se v Česku musíme zbláznit taky,“ konstatuje protiislámské uskupení.

K počinu amerického velvyslance se vyjádřil prostřednictvím Twitteru i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. „Možná společně vyhlásí fatvu panu prezidentovi,“ zveřejnil Ovčáček. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…