To je zděšení. Socialističtí ministři zahraničí Německa a Francie se proti Trumpovi začali dovolávat dokonce i křesťanství

28.01.2017 17:01

Německý ministr zahraničí Sigmar Gabriel a jeho francouzský protějšek Jean-Marc Ayrault se shodli na tom, že pomoc bližnímu je jednou ze základních křesťanských hodnot. A lidé prchající před válkou si pomoc zaslouží. Oba ministry proto velmi znepokojilo prohlášení nového prezidenta USA, který chce omezit příliv uprchlíků do USA.

To je zděšení. Socialističtí ministři zahraničí Německa a Francie se proti Trumpovi začali dovolávat dokonce i křesťanství
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Sigmar Gabriel a Jean-Marc Ayrault jsou znepokojeni počínáním nového prezidenta USA Donalda Trumpa, píše agentura Reuters. Francouzský ministr zahraničí chce proto využít první možné příležitosti k tomu, aby novému ministrovi zahraničí USA Rexi W. Tillersonovi vyložil evropský pohled na některé problémy, které svět trápí.

„Vítání uprchlíků, kteří prchají před válkou a útlakem, patří mezi naše povinnosti,“ zdůraznil francouzský ministr zahraničí Jean-Marc Ayrault. Pronesl tato slova i navzdory tomu, že Francie přijala v minulosti méně uprchlíků než Německo a někteří francouzští politici kritizovali dosavadbí vstřícnou politiku otevřených dveří Angely Merkelové vůči uprchlíkům.

Celý článek naleznete zde

Německý ministr zahraničí Gabriel dodal, že na křesťanských hodnotách stojí i Spojené státy a ani Američané by neměli zapomínat na povinnost pomoci bližnímu. Společné hodnoty jsou přece tím, co spojuje EU a Spojené státy v jedné alianci.

Sigmar Gabriel a Jean-Marc Ayrault se také shodli na tom, že by měly zůstat v platnosti západní sankce vůči Rusku, protože nesmíme zapomínat na to, že právě Rusové se zbraněmi v rukou vstoupili do bojů na východní Ukrajině. A Rusko anektovalo ukrajinský Krym. Oba muži se tak připojili k hlasu britské premiérky Theresy Mayové, která v Bílém domě apelovala na Donalda Trumpa, aby sankce proti Rusku nerušil.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…