To kdyby viděl Havel: Na jeho lavičce natočili Hampl a Konvička VIDEO k eurovolbám

22.05.2019 11:47

Sociolog a protiimigrační aktivista Petr Hampl se sešel s docentem Jihočeské univerzity a protiislámským aktivistou Martinem Konvičkou, aby poseděli na „lavičce Václava Havla“ v Českých Budějovicích a podebatovali nad nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu. Během svého posezení vzpomněli na to, jak Václav Havel udělal „obyčejný podvod“ a svým příznivcům vzkázali, koho určitě nemají volit.

To kdyby viděl Havel: Na jeho lavičce natočili Hampl a Konvička VIDEO k eurovolbám
Foto: Repro Youtube
Popisek: Entomolog Martin Konvička a sociolog Petr Hampl na lavičce Václava Havla

Anketa

Je dobře, že Babišova vláda přidává důchodcům a dětem?

hlasovalo: 7203 lidí
Hned na úvod videa Konvička sedící na lavičce Václava Havla vyzývá, aby lidé šli k volbám: „S Evropskou unií to jde rychlým tempem do ‚zadnice‘ a jsou tady síly, které nás chtějí k té Unii stále přivazovat a řekněme příznivci těchto sil... To znamená příznivci současné vládní koalice a ještě více různých Pirátů a ‚demokratického bloku‘ a těchto ‚magorů‘ k těm volbám půjdou. A oni se snaží vytvářet v médiích dojem, že ty volby nemají smysl a snaží se ho vytvořit právě proto, abyste tam nešli volit zase tu samou partu okoukaných oligarchů, různých Pirátů a ‚demobloku‘, kteří by nás prostě v tom Evropském parlamentu dále ‚podělávali‘,“ říká v úvodu Konvička.

A pak Konvička pokračuje: „Oni mají pravdu v jednom, že ty volby nemohou úplně tu situaci změnit a mnozí, řekněme patrioti, podléhají takovému různému dojmu, že když to nebude rychlé vítězství, tak to nemá smysl... Ale prosím vás, oni mohou udělat jednu šíleně důležitou věc, které já říkám nasypat písek do soukolí – my nemusíme hned tu mašinu zastavit a obrátit, ale důležité je ji přibrzdit, aby začala drhnout a aby se řekneme rozumné patriotické síly, lidé, kteří ještě uvažují mozkem, měli čas přeskupit, abychom získali čas na nějakou opravdovou akci, která dříve nebo později přijde. A proto je třeba tu mašinerii zastavit, teď.“

„Možná si řeknete, že vám řeknu, koho volit, ale já se přiznám, že mám dohodu s rektorem univerzity a se správcem tady této lavičky, že nebudu jmenovat žádnou konkrétní stranu,“ říká Konvička s tím, že má dohodu s rektorem Jihočeské univerzity, v jejímž areálu se lavička Václava Havla nachází, docentem Tomášem Machulou.

Celé video si můžete přehrát zde:

Vtom se ke Konvičkově proslovu přidává Petr Hampl a začíná mluvit o události, spojené s Václavem Havlem, která se odehrála na začátku devadesátých let.

„Já, když jsme teď na té lavičce Václava Havla, tak vzpomenu, jak to dělal Václav Havel, který někdy v 91. roce byl těsně před volbami v televizi a slíbil, že nebude doporučovat žádné kandidáty a žádné konkrétní strany. Takže tedy neřekl jméno konkrétní strany, ale vyjmenoval tam své přátele, kteří byli na kandidátce té strany, prostě udělal obyčejný podvod a obešel to. Takže já takový podvod dělat nebudu a nebudu tady říkat, že podporuji stranu, která má ‚jedničku‘ Ivana Davida a kde je generál Blaško a mnozí další, prostě já tady tyto věci říkat nebudu a spíš řeknu za sebe, koho já volit nebudu,“ naráží Hampl na kandidátku strany SPD.

Přičemž dodává: „Nebudu volit žádnou z těch takzvaně demokratických ‚eurohujerských‘ stran, protože i když říkají, že jsou trošku proti Evropské unii, tak nakonec schválí všechno, co ta unie bude chtít.“

A celé téma uzavírá: „Nebudu volit ani ANO, protože tady českým lidem říká přesně opak toho, jak hlasuje v Bruselu. A nebudu volit ani žádnou z těch stran, které jsou sympatické, jsou tam fajn lidé, ale jsou malé a nemají reálnou šanci udělat těch 5 procent, takže kdo z toho zbývá, to si nějak vyhodnoťte sami.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…