To není můj barák, zapírá Petro Porošenko vilu ve Španělsku. Sousedi: Přijíždí sem na dva dny a zase odjíždí

16.11.2016 13:02

Ukrajinský prezident Petro Porošenko má problém. Zatajil totiž luxusní vilu ve Španělsku. Prezidentská kancelář však tvrdí, že není jeho, ale jeho firem. Píše o tom server Aktuálně.cz.

To není můj barák, zapírá Petro Porošenko vilu ve Španělsku. Sousedi: Přijíždí sem na dva dny a zase odjíždí
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Petro Porošenko je podle všeho majitelem vily na španělském pobřeží Costa del Sol, kde nemovitosti vlastní skutečná smetánka. Upozornili na to reportéři kyjevského investigativního pořadu Schemi a Rádia Svoboda. Položka navíc chybí v nedávno zveřejněné majetkové deklaraci, kde přiznal podíl ve 104 firmách. Porošenko přitom sám sliboval obyvatelům radikální boj s korupcí. 

Původní text ZDE.

Vilu si Porošenko podle všeho pořídil v roce 2008 přes firmu Feruvita S. L. „Ano, přijíždí sem tak na dva dny a pak zase odjíždí,“ uvedl majitel sousedního pozemku. Prezidentská kancelář však uvedla, že vila nepatří jemu, ale jeho společnosti – proto ji tedy nemusel prezident uvádět do své nedávné majetkové deklarace. S tím však samozřejmě nesouhlasí protikorupční aktivisté.

Ukrajinská hlava státu, jež mimo jiné již také poblahopřála americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi ke zvolení, patří dlouhodobě k úspěšným podnikatelům. Loni byl jeho majetek odhadnut na 858 milionů dolarů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …