To nevadí, že má mladý Babiš psychické problémy! Kalousek tvrdě nastoupil na premiéra

13.11.2018 12:07

Na ČT24 běží tisková konference stran k reportáži Seznamu o Andreji Babišovi mladším. Předseda TOP 09 v něm sdělil stanovisko strany. Chce po Andreji Babišovi, aby podal „skutečné“ vysvětlení. A dodává, že v standardní demokratické zemi by toto vedlo k odchodu předsedy vlády a potvrdil, že záležitost je natolik závažná, že by se měla konat mimořádná schůze Sněmovny. Miroslav Kalousek řekl, že kauza má dva rozměry, které bude chtít Babišova propaganda slít v jeden.

To nevadí, že má mladý Babiš psychické problémy! Kalousek tvrdě nastoupil na premiéra
Foto: Repro ČT24
Popisek: Tisková konference TOP09

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil v prohlášení řekl, že reportáž přinesla důkazy, že Andrej Babiš mařil vyšetřování kauzy Čapí hnízdo a že ve standardní demokratické zemi by toto vedlo k odchodu předsedy vlády. TOP 09 tedy jeho slovy vyzývá premiéra, aby vyvodil osobní důsledky a odstoupil. Také vyzvali členy ČSSD, ať, pokud Andrej Babiš neodstoupí, nesetrvávají ve vládě s ním. A žádají orgány činném v trestním řízení, aby sdělily veřejnosti, jak se snaží zamezit maření vyšetřování a vysvětlily, proč Babiše mladšího ještě nevyslechly.

Anketa

Měl by Andrej Babiš po slovech svého syna odstoupit z postu předsedy vlády?

12%
88%
hlasovalo: 36212 lidí

Chtějí zařadit do jednání Sněmovny bod, ve kterém bude moci Andrej Babiš kauzu vysvětlit, a pokud se tak nestane, tak vyvolat hlasování o důvěře vládě. Jeho současné vysvětlení je podle nich nedostačující. Vyjádření Starostů přitom bylo o poznání mírnější. Kauzu označili za nejhorší od roku 1989, takže je podle nich nutné, aby se k ní Babiš postavil. Dnes v půl jedné prý proběhne setkání zástupců opozičních stran, kde se bude záležitost řešit. Pospíšil také uvedl, že fakta odhalená v reportáži jsou tak závažná, že stojí za mimořádnou schůzi Sněmovny.

Anketa

Měl by Andrej Babiš po slovech svého syna odstoupit z postu předsedy vlády?

12%
88%
hlasovalo: 36212 lidí
Miroslav Kalousek pak uvedl, že kauza má dva rozměry. „Babišova propaganda“ se prý bude snažit tyto rozměry zamlžit a udělat z nich jeden problém. „Jeden rozměr je trestní stíhání, do kterého poslancům Poslanecké sněmovny nic není, pouze kontrolují, zda probíhá nestranně a důsledně, ale trestní stíhání patří orgánům činným v trestním řízení, a tam má každý obviněný právo hájit se jak chce, včetně toho, že může vesele lhát, to trestní řád připouští,“ řekl Kalousek. Ale druhý rozměr podle něj je, že obžalovaný je předseda vlády, který lhát nemá. A pokud je zde podezření, že maří své vlastní vyšetřování, tak nabourává principy právního státu, což už je záležitost Poslanecké sněmovny.

Pospíšil ještě uvedl, že to, co říkal Babiš mladší, na ně působilo autenticky a důvěryhodně. A že kdo se na reportáž podívá nestranně, tak vidí, že podává závažné informace, které nejdou odbýt tím, že tento člověk trpí zdravotním postižením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…