Tohle bude zajímat jen Kalouska. Ovčáček se vyjádřil k novým informacím o zásahu na FAMU

12.04.2016 19:54

Ukázalo se, že dva policisty, kteří se na FAMU ptali na visící tibetskou vlajku, poslal na akademickou půdu člen ochranky Miloše Zemana. Informoval o tom server Aktuálně.cz, který přinesl i reakci mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka. Tato nová informace je podle mluvčího hlavy státu natolik nezajímavá, že se jí bude zabývat snad jen předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Tohle bude zajímat jen Kalouska. Ovčáček se vyjádřil k novým informacím o zásahu na FAMU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman a Jiří Ovčáček

Policejní prezident Tomáš Tuhý se omluvil za jednání dvou policistů na FAMU, kteří se na univerzitní půdu dostavili kvůli tibetské vlajce visící z okna fakulty během návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze. Policisté se na fakultu dostavili i navzdory tomu, že vyvěšení tibetské vlajky samo o sobě není trestným činem. Policisté prý v tomto směru dostali jasné instrukce.

Podle všeho ale nešlo o všechny policisty. Někteří zřejmě dostali zcela jiné zadání. Dva strážci zákona se řídili spíše instrukcemi člena ochranky prezidenta Zemana. Policejní prezident Tomáš Tuhý se odmítl k informacím jakkoli vyjádřit. Další sdělení prý budou podána až ve čtvrtek. Mluvčí prezidenta Zemana Ovčáček k tomu dodal, že serverem zveřejněné informace jsou absolutně nepodstatné a budou zajímat snad jen předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska.

„Během návštěvy čínského prezidenta policisté svoji práci zvládli a toto je marginálie. Nepovažujeme to vůbec za důležité, je to pro nás absolutně nezajímavé. To, co zmiňujete, bude zajímat pouze pana Kalouska,“ řekl Ovčáček.

Sám prezident policisty pochválil na Pražském hradě a dal najevo, že se nedá zastrašit „podplacenými médii“. U strážců zákona ocenil, že policisté zakročili proti „šaškování různých Kalousků“, které nelze srovnávat se svobodným vyjádřením názoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…