Tohle si Babiš za rámeček nedá. Ani Marek Prchal! Šafrovo fórum udeřilo po vysílání TV Nova

19.11.2018 11:25

Vyjádření Babiše seniora a jeho exmanželky zaznělo včera na TV Nova a kolo reakcí se roztáčí znovu. Forum24 rozebírá jak vyjádření exmanželky, tak nemoc Babiše mladšího. Podle Šafra je jasně vidět, že na Beatu Babišovou premiér zatlačil, aby podala vyjádření. A Vilém Besser tvrdí, že vyjádření sepsal marketér ANO Marek Prchal. A došlo i na schizofrenii Babiše mladšího: „My vůbec nevíme, zda má Babiš junior schizofrenii. Ale i kdyby ji měl, není tím pádem automaticky nedůvěryhodný v popisu okolností své cesty na Krym,“ píše Šafr.

Tohle si Babiš za rámeček nedá. Ani Marek Prchal! Šafrovo fórum udeřilo po vysílání TV Nova
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

Pavel Šafr tvrdí, že prohlášení Beaty Babišové mělo jasný účel – podpořit bývalého muže v jeho snaze podrýt důvěryhodnost výroků jejich společného syna Andreje a také důvěryhodnost a motivy novinářů. Šafr připomíná zprávu Babiše mladšího, kterou zveřejnil Seznam, že na něj matka tlačí, aby s novináři nemluvil, a to kvůli tlaku otce. „V této rodině něco není v pořádku. Paní Babišová věděla, co její syn reportérům říkal, stála před měsícem u toho a nijak proti tomu neprotestovala,“ tvrdí šéfredaktor Fora24. Poukazuje na to, že jí novináři začali vadit až po cestě Babiše staršího do Švýcarska. Podle Šafra to znamená, že Babiš odjel do Švýcarska ovlivňovat svědky a na jeho exmanželku tzv. klekl. „Propojení této akce s TV NOVA jasně ukazuje, že na tom pracoval celý komunikační tým. Je to prostě zcela nechutné. Andrej Babiš nemá žádné hranice,“ vyjádřil se šéfredaktor serveru.

Redaktor Vilém Besser šel ještě dál. Ve svém článku píše, že ve vyjádření Beaty Babišové jsou vidět Prchalovy otisky prstů, nebo spíše otisky jeho tvorby. Jako příklady uvádí, že Beata Babišová mluvila ve vyjádření o sugestivních otázkách, kterýžto obrat použil i premiér Babiš v Palermu. Dále použila slovo kampaň, taktéž slovo ve slovníku Babiše staršího oblíbené. Prchal prý zapomněl, že nepíše pro svého zaměstnavatele, ale pro někoho jiného, tvrdí Besser, protože Babišová použila obrat: „A dále neubližovali mým dětem a celé naší rodině.“

„O druhém dítěti premiéra z prvního manželství ovšem zatím hovořil pouze on,“ komentuje to Besser. Zde se ovšem Besser mýlí. 13. listopadu vyšel článek iRozhlasu, ve kterém je Bobeková ve spojitosti s psychickou poruchou nejenom zmíněna, ale je v něm i zmínka o návštěvě v místě jejího bydliště. Také zmiňuje, že informaci o bydlišti Babiše mladšího vypustil sám Babiš. „Kdo zná jeho práci pro šéfa hnutí ANO, musel to poznat po pár větách,“ je o Prchalově rukopisu přesvědčen Vilém Besser.

Článek iRozhlasu, ve kterém je Babišova dcera zmíněna – ZDE

Pavel Šafr se ještě vyjádřil k Babišově argumentaci duševní chorobou. Jedná se prý z jeho strany o manipulaci. „My zde přeci vůbec neřešíme téma medicínské, nýbrž občanskoprávní a možná trestněprávní. A hlavně zde posuzujeme chování držitele politické moci,“ píše Šafr a dodává: „My vůbec nevíme, zda má Babiš junior schizofrenii. Ale i kdyby ji měl, není tím pádem automaticky nedůvěryhodný v popisu okolností své cesty na Krym, kterou mu měl vnutit Babišův zaměstnanec a manžel jeho lékařky.“ Podle něj Babiš starší potřebuje, aby jeho syn byl považován za duševně nemocného.

Cituje z rozhovoru pro Info.cz, kde se vyjadřoval Martin Anders: „Jestliže má soud pochybnosti o tom, zda byl člověk při určitém úkonu příčetný či nepříčetný, pak se z mých zkušeností přiklání spíše k příčetnosti. A to i v případě této nemoci.“ Šafr dodává, že neustálé znevažování příčetnosti Babiše juniora by si civilizovaná média neměla dovolit. Podle něj Babiš mladší svá slova řekl opakovaně a v soudném stavu. „Vůbec nevíme, zda a jak přesně je Babiš junior nemocný. O jeho údajné nemoci vypověděla v posudku pro policii obskurní doktorka, která kandidovala za hnutí ANO a byla předtím poradkyní u Babiše staršího na Ministerstvu financí,“ znevažuje Šafr expertizu Dity Protopopové. A i kdyby Babiš mladší nemocný byl, tak to prý neznamená, že si okolnosti cesty na Krym vymyslel. A pokud je nemoc Babišova potomka zveličená, tak se podle Šafra jedná o skandální a diskvalifikující chování vrcholného politika a zjevně i o trestný čin maření vyšetřování. Šafr ještě dodal, že se o případ obzvláště zajímá, jelikož ho Andrej Babiš opakovaně a dle Šafra neopodstatněně označil za psychopata.

Původní článek ZDE:

ZDE:

a ZDE:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…