Toho starého aparátčíka prostě nechceme, řádil na ČT Zahradil. A politolog našel přirovnání se zubní pastou

27.06.2014 22:57

Nominace Jeana-Clauda Junckera do čela Evropské komise vyvolává silnou kritiku. Europoslanec za ODS Jan Zahradil v Událostech, komentářích potvrdil, že jeho frakce Junckera nepodpoří. A označil ho za starého aparátčíka.

Toho starého aparátčíka prostě nechceme, řádil na ČT Zahradil. A politolog našel přirovnání se zubní pastou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Jan Zahradil

„My nesouhlasíme už s tím, že politické stany vnutí Evropské radě své kandidáty. Ale vadí nám i osoba Jeana-Clauda Junckera. To je starý evropský aparátčík. Ve skutečnosti jde o mocenský handl mezi lidovci a socialisty. Jejich kandidát Schulz výměnou dostane místo v čele europarlamentu. Měl by přijít někdo zvenku,“ domnívá se Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Bělicí pasta v černém obalu

To lidovecká europoslankyně Michaela Šojdrová se svým kolegou zásadně nesouhlasí. „Já bych se chtěla ohradit proti tomu, jak byl nazván. Já za něho nechci dát ruku do ohně, ale je to člověk s významnými politickými i odbornými zkušenostmi. Není to rozhodně žádný aparátčík srostlý s Evropskou unií,“ oponovala.

Politolog Petr Robejšek však dává zapravdu Junckerovým kritikům. „Prosazovat Junckera, to je jako prodávat bělicí pastu na zuby v černém obalu. Evropská unie potřebuje obrodu. A tu Juncker nikdy nebude prosazovat. On bude naopak chtít integraci utužit, což je směr, který je přímo opačný tomu, jaký by měl nastat,“ konstatoval Robejšek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…