Ťok taxikářům slíbil kulatý stůl s poslanci

23.02.2018 13:22

Ministr dopravy Dan Ťok chce uspořádat v Poslanecké sněmovně kulatý stůl, kde by se zástupci taxi služeb sešli s poslanci a vysvětlili jim reálný problém se službou Uber, napsala ČTK.

Ťok taxikářům slíbil kulatý stůl s poslanci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy v demisi Dan Ťok

Ťok to dnes taxikářům slíbil na pravidelném jednání pracovní skupiny, která má problematiku taxi řešit. Po schůzce to sdělil novinářům.

Podle ministra by se kulatý stůl měl uskutečnit na půdě sněmovního hospodářského výboru v nejbližším možném termínu. Dodal, že zatím nemá informaci o tom, zda budou taxikáři v pondělí opět stávkovat. Sdružení českých taxikářů však již avizovalo, že se protest uskuteční.

Ťok chce se sněmovními stranami vypracovat širší novelu zákona o taxislužbě, která by vyřešila situaci kolem fungování alternativních služeb typu Uber. Původně plánoval kvůli protestům pražských taxikářů rychlé prosazení restriktivních opatření vůči alternativním taxislužbám. Prosazení novely bude trvat asi rok. Taxikářům vadí, že Uber zprostředkovává jízdy nelicencovaným řidičům, kteří nemají označené vozy jako taxi.

Části taxikářů se řešení problému novelou nelíbí, a proto na pondělí svolali další protest. Podobnými akcemi v minulých dvou týdnech blokovalo Sdružení českých taxikářů spolu s Asociací koncesionářů dopravu v Praze.

Řidičů taxi je v hlavním městě podle odhadů zhruba 8300 a vadí jim, že řidiči Uber, kterých je asi 2000, nemají auta evidovaná jako vozidla taxislužby a nemají taxametry. Uber tvrdí, že není taxislužba, ale že nabízí spolujízdu v rámci sdílené ekonomiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…