Ťokův průsmyk. Přes D1 neprojdou. Internet řve smíchy nad anabází americké armády v ČR

31.05.2019 9:58

Konvoj americké armády projíždějící přes Českou republiku v noci opustil naše území, ale jak je zvykem Čechů, Moravanů a Slezanů, dál si tropí žerty z kolapsu dálnice D1, k němuž došlo právě v důsledku přesunu vojáků USA přes naše území. Ukázalo se možná, že dálnice D1 je nejvýraznějším obranným prvkem v naší bezpečnostní strategii, protože se přes ni nedokázala bez problémů dostat ani v současnosti nejmodernější armáda světa.

Ťokův průsmyk. Přes D1 neprojdou. Internet řve smíchy nad anabází americké armády v ČR
Foto: Radim Panenka
Popisek: Přesun konvoje americké armády přes Českou republiku

„O bezpečnost České republiky obavu nemám! Případná invazní armáda totiž stejně neprojede,“ napsal na sociální síti Facebook pražský zastupitel Ondřej Mirovský (Zelení) v narážce na kolaps, kterým si ve čtvrtek prošla dálnice D1.

Neúspěšnou kandidátku do Evropského parlamentu, advokátku Kláru Samkovou zaujala žádost kolující po sociální síti, která navrhuje povýšit bývalého ministra dopravy za hnutí ANO Dana Ťoka do hodnosti generála, protože ukázal, jak se opravdu vede moderní válka. Dokázal zastavit armádu s pomocí dálnice.

„Žižka měl vozovou hradu, dnes máme D1. Žádná armáda světa neprojde. Tak přísaháme, stojí v jednom ze zvolání, které se objevilo na sociální síti. Další doporučují dát bývalému ministru Ťokovi Nobelovu cenu za mír, protože dokázal s pomocí D1 zastavit i takřka nezastavitelnou americkou armádu.

Premiér Babiš se na rozdíl od celé řady svých spoluobčanů nad kolapsem D1 nebavil. Už ve svém vystoupení pro Blesk ujišťoval, že celou věc od rána řeší.

„Od rána to řeším. Dvakrát jsem mluvil s náčelníkem generálního štábu, mluvil jsem (s ministrem obrany Lubomírem) Metnarem, mluvil jsem s (ministrem dopravy Vladimírem) Kremlíkem a nařídil jsem, aby čtyři ty konvoje opustily D1 někde u Humpolce a aby tam vyčkaly do noci,“ rozohnil se Babiš. „Samozřejmě, že naši to chtěli v noci, ale bohužel se to zpozdilo,“ zlobil se. Večer se v České televizi rozčiloval, že to, k čemu došlo na dálnici, je v podstatě skandál.

Tím znovu upoutal pozornost uživatelů sociálních sítí. Jeden z nich konstatoval, že Babiš vyhnal americký konvoj z českých dálnic, čímž odebral komunistům a Tomiu Okamurovi (SPD) další hlasy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…