Topkař Tůma nominoval adepta do čela pražské plynárny. A spustil pozdvižení

18.10.2012 22:30

Do čela Pražské plynáreskén se chce postavit manažer Miroslav Nosál, jehož doporučil do funkce Zdeněk Tůma z TOP 09. Způsobil tím však rozruch na politické scéně. Uvedla to ČeskáPozice.cz.

Topkař Tůma nominoval adepta do čela pražské plynárny. A spustil pozdvižení
Foto: Archiv
Popisek: Plynový sporák

 

Jeho kandidatura čelí kritice zejména kvůli tzv. zlatému padáku, který si Nosál odnesl z Tepláren Košice. Ten však důrazně popřel, že by se jednalo o něco jiného než běžné odstupné podle zákoníku práce. Jiné hlasy hovoří o možném střetu zájmu kvůli minulému působení v dozorčí radě firmy Gamat CZ, která s plynárnami spolupracuje,ale i ty Nosál označuje za lživé. „Ve firmě nepůsobím, nepovažuji to proto za střet zájmů,“ zdůraznil. 

Mezi politiky koluje úvaha, že Nosál mohl být příčinou, proč Zdeněk Tůma musel opustit vlivný post šéfa finančního výboru magistrátu. Tůma takový scénář nicméně popírá.

Radní hlavního města schválili Nosálovu nominaci na šéfa Pražské plynárenské už v září. O návrhu na jmenování Nosála do funkce bude za dva týdny rozhodovat dozorčí rada podniku. Nahradil by tak Pavla Hurdu z ODS, jehož odvolání požadovala koaliční TOP 09.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…