Totalitní uzurpování moci. Kdo se před Babišem neplazí po kolenou, je označen za zloděje. Senátor Valenta pálí ostrou municí

22.01.2016 19:55

Poté, co hazardní společnost Synot oznámila, že kvůli masivnímu zvýšení zdanění ze strany státu přestává financovat vrcholový sport, se do společnosti i jejího majitele a senátora Ivo Valenty pustil ministr financí Babiš. Podle něho byla smlouva Synotu s fotbalovou asociací vyděračská. Senátor Valenta mu na to vzkázal, že neunese, když se před ním někdo neplazí po kolenou, a pokud by zveřejnil smlouvy Agrofertu, teprve pak bychom spíše viděli, jak vyděračské smlouvy vypadají.

Totalitní uzurpování moci. Kdo se před Babišem neplazí po kolenou, je označen za zloděje. Senátor Valenta pálí ostrou municí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

„Údajně v té smlouvě je klauzule, že když se navýší daně hazardu, smlouva padá. Je to bezprecedentní vyděračská smlouva a žádám, aby ji pan Pelta (předseda Fotbalové asociace ČR, pozn. red.) zveřejnil celému národu, abychom viděli, co v té smlouvě je napsané,“ sdělil Andrej Babiš ve sněmovně s tím, že hlavním sponzorem fotbalu není Synot, ale stát, který přispívá 300 miliony. Ivo Valenta už dříve uvedl, že jeho firma přispívala ročně zhruba 120 miliony.

Podle senátora Valenty je zřejmé, že ministr Babiš neunese, když jej někdo kritizuje nebo se rovnou před ním neplazí po kolenou. „V naší zemi si totalitním způsobem usurpuje moc, a kdokoliv se mu postaví, je ihned označen za zloděje, podvodníka nebo tuneláře. Pan Babiš by měl ale začít nejdříve u sebe. Pokud žádá zveřejnění reklamní smlouvy uzavřené mezi naší kyperskou společností a fotbalovou asociací, měly by nejdříve jeho firmy zveřejnit své dotační nebo akviziční smlouvy. Možná bychom se teprve pak skutečně dozvěděli, jak mohou vypadat vyděračské smlouvy,“ konstatuje ostře Ivo Valenta.

„Také by měl celému národu říct, jak to bylo s dotacemi pro jeho Čapí hnízdo, které nyní prošetřuje nejen Evropská unie, ale také Policie ČR. Doslova mě také šokuje, že si pan ministr usurpuje osobní zásluhy na finančních prostředcích, které stát poskytuje českému fotbalu. Rád bych mu připomněl, že to nejsou JEHO peníze, ale peníze daňových poplatníků. Zajímalo by mě proto, kolik na sport přispívají firmy pana ministra, když Agrofert ročně utrží přes 166 miliard korun!“ uzavřel Ivo Valenta kritiku ministra financí.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…