Trapné? Muzeum dělnického hnutí udalo Ransdorfa, prý se bálo tunelování

31.07.2013 8:21

Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) pobírá měsíčně nejméně 200 tisíc korun. Přesto má dluhy ve výši údajně přes 17 milionů. Podle serveru Novinky.cz má teď další problém. Muzeum dělnického hnutí (MDH) v Praze na něj podalo trestní oznámení pro podezření ze spáchání tří trestných činů.

Trapné? Muzeum dělnického hnutí udalo Ransdorfa, prý se bálo tunelování
Foto: kscm.cz
Popisek: Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf

Ransdorf je spolu s dalšími dvěma muži podezřelý z trestného činu poškozování cizích práv, porušení tajemství dopravovaných zpráv a z trestného činu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací.

Europoslanec přitom MDH zakládal a je předsedou jeho správní rady. Podle Novinek.cz právě zde může být tajný zdroj pro krytí Ransdorfových dluhů.

Ransdorf nechal podvodem vytvořit datovou schránku pro muzeum

„Domníváme se, že Miroslav Ransdorf neoprávněně dne 21. června letošního roku vystavil a dne 24. června opatřil osvědčeným podpisem plnou moc pro zmocněnce Romana V., ve které jej zmocnil ke zřízení datové schránky pro o. p. s. Muzeum dělnického hnutí, a to i přesto, že nebyl oprávněn takto za muzeum jednat,“ vysvětlil právník Josef Kolínský, který také patří mezi členy správní rady MDH.

Ransdorf tak plnou mocí umožnil cizí osobě, aby se podvodně vydávala za osobu oprávněnou jednat jménem Muzea dělnického hnutí. Datová schránka měla fungovat jako podvodný způsob pro komunikaci s orgány veřejné moci a dalšími subjekty.

Ransdorf by umožnil cizím osobám vstup do společnosti. Mohly vytunelovat muzeum

Třetím mužem, na kterého muzeum podalo trestní oznámení, je Roman H., zmocněnec Ransdorfa ve věci exekučního řízení na jeho exekucí napadený majetek.

Kolínský vysvětlil, že se muzeum obávalo vytunelování. „Vše nasvědčuje tomu, že se již zde staly první podvodné kroky, kterými pan Ransdorf jako zakladatel o. p. s. umožnil vstup do této společnosti jiným osobám, následně by pak mohlo dojít ke změně vedení a poté by jednoduše bylo muzeum vykradeno. Přitom kromě historické hodnoty jsou v muzeu i unikáty, například originály návrhů plakátů, sběratelské a numizmatické unikáty a jiné, které se dají prodat za velmi slušné peníze okamžitě,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …