Třetí světová válka, zaznělo z ruské státní televize

16.04.2022 21:21

Potopením křižníku Moskva v Černém moři započala podle moderátorky ruské státní televize třetí světová válka. Jejích slov si povšiml server iDnes.cz.

Třetí světová válka, zaznělo z ruské státní televize
Foto: Repro Youtube
Popisek: Ruská ponorka Volkov

„Ruská speciální operace na Ukrajině se už změnila v to, co lze snadno nazvat třetí světovou válkou,“ řekla moderátorka televizní stanice Rossija-1 Olga Skabejevová. Podle ní je nutné pochopit, že právě teď se bojuje – pokud ne přímo proti NATO, tak proti infrastruktuře Aliance, proti Spojeným státům. „Dvacet čtyři hodin denně dodávají zbraně přes železnice, Polsko,“ dodala, že by se mělo uvažovat také o zničení železničních uzlů.

V pořadu, který Skabejevová moderovala, byl hostem ruský poslanec Michail Šeremeť. Hovořilo se mimo jiné i o tom, že ukrajinskou metropoli Kyjev neustále navštěvují zahraniční političtí představitelé. Podle Šeremetě by stačilo, aby došlo k vybombardování města, protože pak by jej už nikdo nenavštěvoval.

K potopení křižníku Moskva v Černém moři došlo v minulých dnech. Ruské oficiální zdroje uvádějí, že příčinou byl výbuch a požár. Kdo škodu způsobil, neuvádějí. Ukrajina se však ke zničení lodi sama hlásí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…