Tři ženy se přidaly k Islámskému státu. Teď utekly a podávají hrozivé svědectví

28.06.2017 18:27

Dvě ženy z Tuniska a jedna z Libanonu se jednoho dne rozhodly, že se přidají k Islámskému státu. Učarovala jim představa života, v němž se lidé plně oddávají islámské víře. Jejich představy však vůbec neodpovídaly realitě. Ženy se proto pokusily prchnout a podařilo se jim to. Teď popisují, jak to vypadá v srdci skomírajícího Islámského státu.

Tři ženy se přidaly k Islámskému státu. Teď utekly a podávají hrozivé svědectví
Foto: Youtube.com
Popisek: Vlajka Islámského státu

Agentura Reuters přináší příběh tří žen, které se jednoho dne rozhodly, že se přidají k bojovníkům Islámského státu. Učarovala jim představa života plně zaměřeného k islámské víře. Ženy, dvě Tunisanky a jedna Libanonka, prozradily, že se chtěly stát součástí Islámského státu, protože doufaly, že tam povedou takový druh náboženského života, o jakém vždy snily. Jenže to nakonec nedopadlo tak, jak doufaly.

Celou zprávu v angličtině naleznete zde

Pokusily se proto o útěk z hlavního města radikálů Rakká a uspěly. Teď popsaly, co se děje v srdci hroutícího se Islámského státu. Radikálové se prý teď bojí zrady a pokud mají jen stín podezření, zabíjejí domnělé zrádce takřka okamžitě. Ve městě proto už nikdo nikomu nevěří a lidé se bojí, že mohou skončit s kulkou mezi očima prakticky za nic.

„Nemohli jste svobodně mluvit a kritizovat Islámský stát, protože jste nikdy nevěděli, kdo poslouchá,“ prozradila jedna z žen. V bezpečí nejsou ani oddaní bojovníci Islámského státu. Řadoví bojovníci jsou prý obětováni, ponechaní na pospas kulkám vojáků, kteří islamisty – pomalu, ale jistě – porážejí. Velitelé radikálů už se prý starají jen o vlastní přežití a o nic dalšího.

A jak se ženám podařilo z tohoto pekla na zemi utéct? Neutekly totiž samy. Manžel jedné z nich ukradl auto bojovníků Islámského státu, prodal ho a utržené peníze předal pašerákovi, který je dovedl až ke kurdským bojovníkům, asi netvrdším bojovníkům stojícím proti Islámskému státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…