Tričko s Putinem. Nikdo ho neznal. Pozor! Nečekaná dohra Příčov

17.08.2022 12:15 | Ze sítí

Víkendové Vlastenecké setkání Příčovy vedlo časopis Reflex k posměšné reportáži, ke které bylo jako fotografie přiloženo břicho jednoho z účastníků zakryté tričkem s Vladimírem Putinem na obrázku a řetízkem s písmenem Z. Poslanec SPD Jiří Kobza, účastník setkání, si ale o roli tohoto jednoho pána na setkání myslí své.

Tričko s Putinem. Nikdo ho neznal. Pozor! Nečekaná dohra Příčov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Kobza

Na zámku v Příčovech se Vlastenecké setkání konalo již poněkolikáté. Tentokrát se na něm objevilo poměrně pestré složení diskutujících od Svobodných po bývalého místopředsedu KSČM Josefa Skálu, což vedlo redaktora Reflexu k dalším vtipům.

Různě zaměřených diskusních panelů se zúčastnilo několik současných či bývalých poslanců, které redaktor nenuceně spojil s vazebně stíhaným „recidivistou“ Patrikem Tušlem.

A závěr článku pak opět věnoval tričku s Vladimírem Putinem.

CELÝ ČLÁNEK ZDE

Poslanec SPD Jiří Kobza proto považoval za vhodné vysvětlit, jak to s tím Putinem na tričku vlastně bylo. „Na sraz disidentů na zahradní slavnost na zámeček v Příčovech se sjeli vedle intelektuálů, spisovatelů, filosofů a politiků i takoví, které nikdo nezval a kteří měli hlavní zájem přimotat se v tričku s Putinem,“ líčil.

Na setkání se podle něj rozhodně žádný merch tohoto typu neprodával, takže se nabízí otázka, kde tento člověk tričko s ruským prezidentem a nápisem v azbuce vlastně nafasoval.

On sám prý má zkušenost, že se tento člověk snažil s vystaveným Putinem přimotat k němu a nechat se od svého společníka s poslancem vyfotografovat.

„Vůbec mu nevadilo, že se s ním nikdo nebavil a jeho vlezlost naopak budila rozporuplné reakce (podívejte se na výraz té paní vedle mne),“ dokládá přiloženou fotografií.

Takových lidí prý v Příčovech bylo hned několik a Kobza si přitom vzpomněl na časy před rokem 1989, kdy se jako disident účastnil akcí u Václava Havla na Hrádečku. Tam prý StB také vždycky posílala celý tým komparzistů doprovázených fotografy.

„Co s tím můžeme dělat? No, dobře si toho pána zapamatovat, protože se jistě zase objeví (třeba 3. 9. v Praze) tak ať víme, s kým máme tu čest!“ uzavírá poslanec Kobza.

Vy liberálové můžete být v klidu...

Základním informačním zdrojem redaktora Kryštofa Pavelky měl být Tomáš Měšťan, jeden z účastníků setkání, kterého předtím za jeho ochotu hovořit redaktor odměnil, když ho představil: „Jako redaktor rovněž spolupracoval s ruskou státní televizí Russia Today. V národoveckém prostředí má však Měšťan pověst potížisty.“

Měšťan však připouští, že v rozhovoru s redaktorem Reflexu skutečně dal průchod sarkasmu na adresu svých kolegů.

„Vy liberálové můžete být v klidu. Od nás vám fakt nic nehrozí. Žádný Trump nebo Orbán v Česku není,“ řekl redaktorovi. Celá scéna se podle něj pere a deset až patnáct tisíc lidí a její celospolečenský vliv je zanedbatelný.

„Lidi z české alternativy, jak jim říkám já, nebo národovci či polofašouni, jak jim asi říkáte vy, si především pořád stěžují. Na tom se úspěšná politika postavit nedá,“ uzavřel svou úvahu.

Je mu prý jasné, že si moc nepomohl, ale byl dotázán, tak upřímně odpověděl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…