Trik, hra s čísly. Co vám dají, to pak seberou. Daniel Vávra pětikoalici spočítal její „spoření“

12.05.2023 8:50 | Ze sítí

Žádná reforma, jen triky s čísly. Vývojář a zakladatel Společnosti pro obranu svobody projevu Daniel Vávra si po představení reforem posvítil na to, jak se vláda premiéra Petra Fialy (ODS) namísto skutečného šetření rozhodla raději okrást české občany.

Trik, hra s čísly. Co vám dají, to pak seberou. Daniel Vávra pětikoalici spočítal její „spoření“
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herní vývojář Daniel Vávra

Anketa

Jste spokojen/a s podobou „reformy“, kterou představila pětikoalice?

1%
98%
1%
hlasovalo: 26175 lidí
Úsporný balíček, který ve čtvrtek představila vládní pětikoalice a jehož opatření lidé výrazně pocítí, budí značné rozpaky. Vláda navrhla nižší nové důchody, zvýšení odvodu OSVČ a daní firem či změnu daně z nemovitosti, která zdraží nájemné.

Danielu Vávrovi to nedalo a pustil se proto do podrobných propočtů, podíval se na příjmovou i na výdajovou stránku státního rozpočtu, rozebral mandatorní a kvazimandatorní výdaje, aby zjistil, že vláda nehledala úspory tam, kde mohla a raději jednoduše zvedla všem daně a porušila tak své původní sliby.

„V době, kdy je krize, se stát rozhodl i nadále zvyšovat organizacím rozpočty a peníze místo šetřením získá jak? Získá okradením těch, co pracují. Tedy daněním. Tu procentíčko, tu dvě, tady dvojnásobek daně z nemovitosti, támhle zvedneme sociálku skoro 2x a samozřejmě zdaníme chlast a hulení, až se z toho po*erete,“ píše Vávra a dodává: „Pokud to bude ještě pár let pokračovat, budou daně sto procent a daně za chlast a cigára možná i 200 procent.“

Celé je to podle jeho slov pouze Fialova hra s čísly.

„Přitom je to jen hra s čísly. Pokud jste státní zaměstnanec, tak stát, aby na vás nemusel šetřit, vám jakože valorizuje plat, aby vás nena*ral, ale napálí vám vyšší sociálku, daně z příjmu, daň z nemovitosti, daň z chlastu a cigár a jelikož zvednul daně i OSVČ a právnickým osobám, ty si to promítnou do cen svých služeb, takže se všechno zdraží a vy si za svůj valorizovaný plat koupíte stejně, nebo míň, jako kdyby vám ho nezvedli a nezvedaly se daně. Plus to samozřejmě znamená i inflaci. Jo a díky vyšší dani z nemovitosti se samozřejmě zvednou nájmy,“ vysvětluje Vávra svým spoluobčanům, že žádné výhody pro ně z „reforem“ neplynou.

„To, co vláda představila, je tak jen špatný kouzelnický trik. Žádná reforma. Je to asi podobné, jako když zjistí student, že potřebuje víc peněz, ale víc pracovat se mu nechce, omezit výdaje taky ne, tak prostě ukradne, co potřebuje, tátovi z peněženky,“ přibližuje závěrem Vávra chování vlády na zjednodušeném příkladě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ještě jsem nerozchodil pořádně, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseruský medvěd , 12.05.2023 9:09:32
tu neuvěřitelnou snůšku lží a demagogie kolem výročí osvobození a teď zase tohle... Fialova vláda dokazuje nemožné: demokracie, jakou nám předvádějí demokratické strany, je možná nejpitomější společenský systém od vzniku lidstva. Ukazuje se, že pokud vyberu ze společnosti mimořádné blby bez kapky soudnosti, tak to prostě nefunguje. Mnohem lepší by bylo, kdyby se náhodně pochytali chodci na ulici a z nich se sestavila politická reprezentace. Dám krk na to, že taková vláda by rozhodně nebyla horší... Ani Timur a jeho parta nebo Parta brusiče Karhana nebyli v tak dezolátním rozumovém stavu jako tohle splácané společenství hloupých darmojedů, označované jako Fialova vláda. To včerejší představení snad otevřelo oči i zatvrzelým voličům a odborářům. Vláda prostě konečně udělala rázný krok ke svému sebezničení.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…