Trikolóra si zvolí nové vedení, post předsedkyně obhajuje Majerová Zahradníková

29.01.2022 6:15

Hnutí Trikolóra si na dnešním sjezdu zvolí nové vedení. O pozici předsedy usilují čtyři kandidáti. Obhajovat funkci bude překladatelka a bývalá poslankyně za ODS Zuzana Majerová Zahradníková, kterou vyzvou antropolog a vysokoškolský pedagog Ivo Budil, právník a podnikatel Jindřich Rajchl a projektový manažer Robert Troška. Sjezd se bude konat v pražském hotelu Olšanka, bude však neveřejný.

Trikolóra si zvolí nové vedení, post předsedkyně obhajuje Majerová Zahradníková
Foto: Archiv Zuzany Majerové
Popisek: Předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová

Trikolóru založil Václav Klaus mladší v roce 2019, když byl vyloučen z ODS i z jejího poslaneckého klubu. Loni v březnu oznámil, že opouští funkci předsedy hnutí a nebude za něj kandidovat ve sněmovních volbách. Předsednictví převzala Majerová Zahradníková. Ve volbách blok Trikolóra Svobodní Soukromníci získal 2,76 procenta hlasů, nepřekročil tak pětiprocentní hranici potřebnou pro vstup do Sněmovny.

Místopředsedou hnutí je aktuálně předseda krajské organizace kraje Vysočina Jan Tesař. Podle dosud oznámených kandidatur funkci neobhajuje, zájemců o post je pět. Mezi nimi je i učitelka a bývalá poslankyně za SPD Tereza Hyťhová, dále jsou to podnikatel Antonín Fryč, hudebník a spisovatel Petr Štěpánek, podnikatel Matěj Drbohlav a podnikající důchodce Miroslav Červenka.

Podle dřívějšího vyjádření Majerové Zahradníkové bude sjezd řešit i pojmenování, protože hnutí šlo do voleb společně s dalšími stranami pod názvem Trikolóra Svobodní Soukromníci. Preferovala by, aby zůstal název Trikolóra a hnutí občanů aby se změnilo na politickou stranu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…