Tripartita nesmí být trialog hluchých, říká Falbr

21.09.2010 18:24

Europoslanec, sociální demokrat a dlouholetý odborář Richard Falbr pozitivně ohodnotil úterní demonstraci státních zaměstnanců.

Tripartita nesmí být trialog hluchých, říká Falbr

Falbr se mimo jiné ostře ohradil proti rétorice ministra financí z TOP 09 Miroslava Kalouska, který čas od času hovoří o nutnosti propustit „chovné" a zaměstnávat jen ty „tažné".

Stále chybí zákon o státní službě

Podle bývalého odboráře Falbra jsou taková slova maximálně urážlivá. Je prý bezpodmínečně nutné, aby byl co nejdříve schválen zákon o státní službě, který by zaměstnancům republiky poskytl jasný řád pro kariérní postup.

Sociálnědemokratický europoslanec rovněž zkritizoval minulou vládu za podcenění hrozby ekonomické krize. „Topolánkova vláda a ministr financí Kalousek mluvili o tom, že krize nebude," a nepřipravili tak nutná rozpočtová opatření, proto podle Falbra nesou za současný stav velkou část viny.

Blíží se volby

„Dosáhli toho, že si vláda neuvědomila, že jim projde všechno, jak si myslí," zhodnotil ve Dvaceti minutách radiožurnálu exodborář přínosy úterní demonstrace. Dodal, že nyní snad budou politici více naslouchat požadavkům odborů. „Jim to nemůže být jedno, vždyť je před volbami," připomněl Falbr.

Dodal, že občanská demokracie před volbami slibovala 170 tisíc nových pracovních míst, ovšem státní sektor hodlá propouštět a stejná situace je i v soukromé sféře, kam kvůli úsporným opatřením přiteče méně peněz. Typickým příkladem jsou podle falbra stavební firmy, které již nyní kvůli zastaveným stavbám dálnic snižují stavy.

Všichni musí víc naslouchat

Na závěr debaty Richard Falbr odborářům poradil, aby co nejintenzivněji vyjednávali, to samé doporučil i vládě. Zdůraznil, že tripartita musí být diskusí, ne „trialogem hluchých".

Dále čtěte:

Píšťalky a slivovice. Policisté přijeli demonstrovat a řídili dopravu

Nebrblejte a dělejte, vyčinil demonstrantům muž. Jak dopadl?

Foto: Falbr.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…