Trochu jiný miliardář, než je George Soros. Jak se ke Kellnerovi postaví Respekt, těší se Petr Robejšek

29.07.2019 19:33

Zakladatel Realistů, kteří již rozhodli o svém rozpuštění, a analytik Petr Robejšek se zamyslel nad tím, co může spustit zpráva nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, který si posteskl, že se Evropa odvrací od tradičních hodnot a inklinuje k příliš rovnostářským myšlenkám. Robejšek postavil Kellnerovo vyjádření do kontrastu s americkým miliardářem Georgem Sorosem.

Trochu jiný miliardář, než je George Soros. Jak se ke Kellnerovi postaví Respekt, těší se Petr Robejšek
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Petr Robejšek

Petr Robejšek má dojem, že se Petr Kellner ve výroční zprávě své PPF vymezil proti politické korektnosti a levicovému rovnostářství.

„Zdá se mi to, nebo Petr Kellner opravdu kritizuje politickou korektnost a zasazuje se za svobodu projevu? Je to tak, že nesouhlasí s demontáží tradičních hodnot a odmítá hodnotový relativismus a že zpochybňuje monopol salonní levice na pravdu? Mýlím se, anebo se Kellner uměřenými slovy distancuje od (vysychajícího) mainstreamu, a je tak názorově dost jinde než kupříkladu Soros?“ napsal v komentáři na blogu Aktuálně.cz.

Robejšek by rád věděl, jak na Kellnerovo prohlášení zareagují novináři – komentátoři, kteří se vyjadřují k ledasčemu. Zajímalo by ho prý, jak se ke Kellnerovu prohlášení postaví např. novináři z časopisu Respekt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…