Trump: Války někde daleko? Už ne. Nějaké končiny, o kterých nikdo ani neslyšel...

16.06.2020 10:37

Prezident Donald Trump promluvil na slavnostním ceremoniálu Vojenské akademie ozbrojených sil USA ve West Pointu. Zdůraznil, že úkolem amerického vojáka není měnit svět. Jeho úkolem je se vší urputností bránit svůj národ před cizími nepřáteli.

Trump: Války někde daleko? Už ne. Nějaké končiny, o kterých nikdo ani neslyšel...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Donald Trump na konferenci CPAC

Prezident Donald Trump promluvil k novým absolventům West Pointu. Vojenskou akademii popsal jako místo, odkud vycházejí ti nejodvážnější z odvážných příslušníků amerického národa, jako místo, kterého se nepřátele Spojených států bojí a jako místo, před nímž má celý svět respekt.

Anketa

Měl by být Xaver Veselý ODVOLÁN z Rady ČT?

3%
97%
hlasovalo: 12314 lidí

Přišli jste do West Pointu, protože znáte pravdu: Amerika je největší zemí v lidské historii a armáda Spojených států je největší silou míru a spravedlnosti, jakou svět kdy poznal,“ sdělil Trump více než tisícovce nových absolventů, kteří pocházejí z různých koutů USA, z velkých měst i z venkova, jsou různého vyznání, mají různou barvu pleti, ale všichni chtějí sloužit Spojeným státům.

Zdůraznil ale také, že americká armáda se musí vrátit ke svým kořenům.

„Obnovujeme základní princip, že úkolem amerického vojáka není předělávat cizí národy, ale bránit – a důrazně bránit – svůj národ před cizími nepřáteli. Končí období nekonečných válek. Na jeho místo nastupuje jasný cíl chránit životně důležité zájmy Ameriky. Není povinností amerických jednotek řešit staré konflikty ve vzdálených zemích, o kterých mnoho lidí nikdy neslyšelo. Nejsme policisté celého světa. Ale své nepřátele nenecháme na pochybách. Pokud budou naši lidé ohroženi, nebudeme váhat jednat. A když už budeme bojovat, od nynějška budeme usilovat jen a pouze o vítězství,“ zvolal Trump.

Aby armáda Spojených států zůstala nejobávanější silou na světě, bylo podle Trumpa třeba zahájit její přestavbu, protože byla vyčerpaná z několika posledních válek. Zdůraznil, že jeho administrativa vložila do obnovy armády 2 biliony dolarů. Staví se nové lodě, nové bombardéry, nové stíhačky, vojáci dostávají nové vybavení. Armáda vyvíjí nové rakety. Jedna z nich – hypersonická raketa – je prý sedmnáctkrát rychlejší než rakety, kterými disponují jiné země. Tato raketa prý dokáže letět tisíc mil a zasáhnout cíl s přesností rozptylu maximálně 14 palců od místa, kam měla doletět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…