Trump těsně před inaugurací Bidena spustí velkou party. Vezme si Air Force One, bude vojenská předhlídka

19.01.2021 19:43

Odcházející prezident Donald Trump se rozhodl jen pár hodin před inaugurací nového amerického prezidenta uskutečnit večírek na rozloučenou. Podle médií svému nástupci Joeu Bidenovi závidí podporu hvězd, jako jsou Jennifer Lopez či Tom Hanks, informuje iDNES.cz.

Trump těsně před inaugurací Bidena spustí velkou party. Vezme si Air Force One, bude vojenská předhlídka
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Donald Trump

Trumpův večírek na rozloučenou má zahrnovat vojenskou přehlídku i účast stovek Trumpových fanoušků. Konat se bude na vojenské základně v Marylandu, kam se prezident dopraví vrtulníkem, a to ve středu brzy ráno. Tedy jen čtyři hodiny před tím, než Biden složí přísahu a stane se novým prezidentem USA. Hosté se údajně mají dostavit v 7.15 tamního času (13.15 SEČ).

Na své oslavě očekává Trump „velký dav“ svých příznivců a vybraných členů jeho administrativy se svými protějšky. Vzhledem k nedávnému násilnému vpádu do Kapitolu a následné ústavní žalobě na Trumpa však prezident nemá čekat žádné oficiální vojenské pocty.

Odcházející šéf Bílého domu už dříve prohlásil, že navzdory tradicím na inauguraci nepřijde, a nebylo jasné, kde v té době bude. Podle listu The Guardian se nakonec rozhodl uspořádat okázalou vojenskou přehlídku a oficiální rozlučku armády se svým nejvyšším velitelem. 

Naposledy přitom využije prezidentský speciál Air Force One. Pokud by s odletem čekal až na skončení inaugurace, využití letadla už by mu musel Biden schválit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…