Tuneláři, podívejte se na ně. Šabatová odhalila hlavy Rittiga, Janouška i Babiše

19.09.2022 16:48 | Ze sítí

Kandidátka na primátorku Prahy za uskupení Solidarita Anna Šabatová před víkendovými komunálními volbami na Staroměstském náměstí odhalila karikaturní sousoší českých „tunelářů“. Sousoší se skládá z hlav lobbistů Romana Janouška a Ivo Rittiga a také bývalého pražského primátora Pavla Béma a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

Tuneláři, podívejte se na ně. Šabatová odhalila hlavy Rittiga, Janouška i Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening koalice Solidarita, na kterém byl odhalen Mafiánský sloup sochaře Jana Padyšáka. Poukázat chce na možné vazby některých kandidátů na organizovaný zločin, rozkrádání městských firem, či za privatizaci obecního majetku

Solidarita na Staroměstském náměstí představila „Mafiánský sloup“ sochaře Jana Padyšáka. Na sousoší jsou vyobrazeny karikatury osob, které prý Prahu tunelovaly v minulosti. Tuneláři podle Šabatové byl primátor za ODS Pavel Bém, tehdy aktivní a později trestně stíhaní lobbisté Ivo Rittig a Roman Janoušek a nakonec šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Babiš je na sousoší veden jako zástupce hnutí, které Praze vládlo skrze primátorku Adrianu Krnáčovou. „Sloup vypadá jako díra do země, tunel, ve kterém se ztrácely za vedení ODS v Praze veřejné peníze. Tímto happeningem upozorňujeme i na budoucí domluvenou koalici mezi ANO a ODS,“ upozorňuje Šabatová na svém facebooku.

„Jsme totiž jediní, kdo si spolupráci s ODS (ukrytou pod pseudonymem SPOLU) v koaliční smlouvě zakázal. Myslím, že dotyčné pány autor vystihl skvěle!“ dodává Šabatová, lídryně uskupení Solidarita, složeného z ČSSD, Zelených, Budoucnosti a Idealistů.

„Chceme varovat občany Prahy, aby se nevrátila ta doba, kdy v pozadí rozhodovali Rittigové a Janouškové. Nabízíme variantu, která je sociálně citlivá, citlivá k životnímu prostředí, solidární a nemá vazby na minulé mafiánské kliky,“ řekla také Šabatová podle informací serveru iDNES.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…