Tuto ženu se její příbuzní již roky pokoušejí zavraždit, rozepsal se Ransdorf o islámu

30.05.2015 13:28

Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) podává důkaz o tom, že tolerance k muslimům není špatná věc, ale musí mít své meze. Když druhá strana překročí určité hranice, musíme my i Evropané vystavit jasnou stopku. Ale jak zjistíme, že byly hranice překročeny: Příkladem může být životní osud jedné ženy původem z Pákistánu.

Tuto ženu se její příbuzní již roky pokoušejí zavraždit, rozepsal se Ransdorf o islámu
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

„Sabatina Jamesová se narodila v Pákistánu a postavila se na odpor proti sjednanému sňatku. Chtěla studovat hudbu. Uprchla do Evropy, kde se stala křesťankou. Založila síť, která pomáhá ženám postiženým podobným životním příběhem. Její příbuzní se ji totiž opakovaně pokusili zavraždit a ona sama je nucena žít pod policejní ochranou. Podle jejích informací je každý rok na území Evropy zavražděno svými příbuznými na 3 000 žen, které nesouhlasily s dojednaným sňatkem. Tři tisíce! Sabatina je kvůli změně víry v ještě horší situaci,“ píše Ransdorf.

Celý text najdete zde

Bohužel se ve jménu politické korektnosti v Evropě nemluví o podobných děsivých případech. Evropa, která se zaklíná ochranou lidských práv, v tomto směru ve skutečnosti práva přehlíží. Podle Sabatiny Jamesové je starý kontinent tolerantní k netoleranci, což je zlé. Ransdorf v této souvislosti připomíná myšlenku filozofa Friedricha Hegela, který tvrdí, že občanská společnost nemá pevné základy, pokud nemůže stavět na vzájemném uznání. A v islámském světě se vzájemné uznání příliš nenosí.

Komunistický europoslanec má tedy za to, že by pomohlo podporovat právě základy občanské společnosti, ať už v podobě odborů nebo organizací hájících práva žen v občanském světě. Cestou k řešení podle Ransdorfa ale rozhodně nejsou kvóty pro uprchlíky mířící do EU. Ty mohou jen zhoršit napětí mezi dvěma odlišnými kulturami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…