Tvrdý brexit? Čím dál více pravděpodobný

22.03.2019 19:18

Brexit bez dohody? Šance na něj je čím dál větší. Podle ohlasů britských i zahraničních politiků o tom píše server ČeskéNoviny.cz.

Tvrdý brexit? Čím dál více pravděpodobný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brexit, ilustrační koláž

Jen pětiprocentní šanci na získání potřebné většiny poslanců dává například britské premiérce Therese Mayové francouzský prezident Emmanuel Macron. Obdobně hovořil i rakouský kancléř Sebastian Kurz, jenž uvedl, že v případě, že nebude většina, budeme zase o krok blíže tvrdému brexitu. 

  • Původní text ZDE

Větší šance pak dává přijetí dohody lucemburský premiér Xavier Bettel. Ten je odhadl na 50 procent. Zároveň však uvedl, že nejlepším možným výsledkem současných zmatků by bylo nové britské referendum.

Divokého odchodu se však obávají britští labouristé. „Odvrátili jsme riziko odchodu bez dohody v horizontu jednoho týdne. Ale stále je tu vážná hrozba odchodu bez dohody za tři týdny, což nedává mnoho času, abychom se pokusili najít cestu vpřed,“ řekl například Hilary Benn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…