Ty ksindle jeden sluníčkářskej! Konflikt s Českou televizí na akci konvičkovců

01.05.2016 12:11

Prvomájová demonstrace Bloku proti islámu na Letnou přilákala oproti minulým protestům méně lidí. Odhadem mohlo jít o pět stovek účastníků. Do skončení projevu bylo vše bez incidentu, při zahájení průvodu jeden z protestujících verbálně napadl reportéry ČT a Filipa Horkého z DVTV.

Ty ksindle jeden sluníčkářskej! Konflikt s Českou televizí na akci konvičkovců
Foto: Radim Panenka
Popisek: Blok proti islámu slavil 1. máj na Letné

Lídr hnutí Martin Konvička v projevu varoval, ze nadvláda islámu by u nás mimo jiné znamenala i konec tradičního líbání pod třešní. „Tohle prostě v islámu není možné!“ burcoval Konvička.

Jana Volfová označila za extremisty tzv. sluníčkáře. „Ti nás chtějí zlikvidovat a všemožně nás napadají,“ míní. Při zmínce o migrantech použila i termín vrazi. 

„Já tady vrahy nechci!“ hřímala před demonstranty. Podle ní nám vláda lže a nejhorší je, že lže těm, kteří ji volili. „My už je ale volit nebudeme. Mám pravdu?“ ptala se a lidé hlasitě zakřiceli „Ne!“.

Po skončení projevů se vydali pochodem na Klárov. Ještě před odchodem se odehrál, byť krátký, ale zato ostřejší incident. Jeden z demonstrantů slovně a velmi vulgárně napadl reportéra DVTV Filipa Horkého. 
 
„Ty ksindle jeden sluníčkářskej! Co tady děláš?! Je to hajzl, kterej štve na Facebooku. Hajzle!“ křičel starší muž a obrátil se směrem ke kameře ČT. „Co ty to natáčíš? Co tady děláš?“ spustil na kameramana. V tu chvíli zasáhl reportér České televize Richard Samko slovy, proč je muž napadá, když mu nic neudělali. To už muž přešel od nadávek k činu a prudce do Samka strčil. Během pár vteřin zasáhla policie a muže odtáhla stranou.
 
Před dvanáctou hodinou se průvod vydal směrem k Chotkovým sadům na Malou Stranu na Klárov, kde má akce pokračovat.
 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…