Ty prase! Konec. Peklo kolem Erika Besta: Český internet exploduje

20.11.2019 11:20

Opravdu nečekané probuzení připravil českému internetu ve středu novinář Erik Best. Jeho vtipkování o sirotcích a předsedovi lidovců Výborném, který před několika týdny ovdověl, vyvolalo až na naprosté výjimky odpor a znechucení. A mnozí samozřejmě přidali, že toto o „oblíbenci Zemana“ věděli už dlouho.

Ty prase! Konec. Peklo kolem Erika Besta: Český internet exploduje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

V úterý odpoledne předseda KDU-ČSL Marek Výborný oznámil, že na mimořádném sjezdu složí svou funkci, neboť se po náhlé smrti své manželky musí věnovat svým třem dětem.

Anketa

Ať Babiš odstoupí, nebo se zbaví Agrofertu, žádá Milion chvilek. Souhlasíte?

10%
90%
hlasovalo: 31194 lidí

Novinář Erik Best, známý svým občasným břitkým humorem, připsal k této události velmi drsný komentář, ve kterém Výborného rozhodnutí spojil s bojem jeho stranické kolegyně, europoslankyně Michaely Šojdrové, za přijetí čtyřicítky sirotků z řeckých uprchlických táborů.

Výrok Erika Besta zněl doslova: Marek Výborný a jeho nedoprovázené děti. Smutné. Kde je Michaela Šojdrová, když ji potřebujete?

Jeho vtip se ale nesetkal s pochopením ani u lidí, kteří jinak Bestovi vyjadřují respekt. A ti, kterým novinář oceněný prezidentem Milošem Zemanem už dlouho leží v žaludku, se na jeho příspěvek slétli okamžitě.

„Erik Best, Milošem Zemanem vyznamenaný ‚novinář‘,“ ukazoval prstem Miloš Gregor, politolog z brněnské Fakulty sociálních studií, prezentující se jako expert na fake news.

Chvíli poté dorazil Jindřich Šídlo: „Zkouším si vzpomenout na to, kdy jsem četl něco tak hnusného“. Pak se ještě pohádal s jedním čtenářem o tom, při jaké příležitosti se on sám vulgárně vyjadřoval o písních Karla Gotta.

Martin Veselovský stručně poznamenal, že příspěvek nebude dále šířit „z hygienických důvodů“. Bojovník proti manipulacím Jan Cemper byl hutnější: „Jsi prase.“

A reakce začaly přicházet i z Kavčích hor. Nora Fridrichová to vyjádřila citoslovci: „Erik Best na účet osiřelých dětí, fuj, ble!“

Její kolega Michal Kubal reagoval na Twitteru radou z antického Říma: „‚Často jsem litoval svých slov, ale nikdy svého mlčení‘. Děkujeme panu Bestovi za připomenutí moudrosti Marka Aurelia.“

Bestův příspěvek vyvolal zájem i v Poslanecké sněmovně. Pirát Jan Lipavský vzkázal: „Jste neskutečný ubožák. Styďte se.“

A přidal se i advokát Radek Pokorný, který s Bestem od časů, kdy Pokorný radil Bohuslavu Sobotkovi a kdy se novinář o něj investigativně zajímal, vede hned několik soudních sporů. „Takto vypadá dobytek,“ vyjádřil se na jeho adresu nyní.

Z dalších komentářů se objevily kromě slov o ubožácích, chudácích, prasárnách a nevkusu také výzvy, aby se novinář amerického původu odebral mimo ČR. „Eriku, jste zm*d. A těch už tu máme dost vlastních. Kdybyste laskavě teda odtáhnul…,“ žádala jeden z nich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…