Týden bez ruského plynu? Zásoby nám rostou. Síkela se raduje

08.09.2022 13:02

Ministr Jozef Síkela (za STAN) zveřejnil další informace o tom, jak Česká republika zvládá týden bez ruského plynu a jak se plní naše plynové zásobníky. Neopomněl zmínit ani otevření nově vybudovaného holandského terminálu na zkapalněný LNG plyn, jehož otevření se i přes kritiku z řad odborníků zúčastní.

Týden bez ruského plynu? Zásoby nám rostou. Síkela se raduje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela

„Putin se tváří, že Evropa zimu bez ruského plynu nezvládne, není to pravda. Máme nadprůměrné zásoby. A pro tuto chvíli se i přes odstávku Nord Streamu 1 daří nahrazovat ruské dodávky plynem z Norska, Holandska a Belgie. Tuzemské zásoby tedy nadále rostou,“ napsal Síkela na Twitter.

 

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela, který v poslední době čelí kritice z mnoha míst, včetně té z vlastních řad, tedy ujišťuje občany, že naše zásoby plynu stále rostou a to bez ohledu na odstávku plynu ruského. Tu způsobila údajná porucha na plynovodu Nord Stream 1.

„Týden bez ruského plynu, tuzemské zásoby rostou dál,“ uvádí Síkela v materiálu ze svého ministerstva a přidává i doplňující informace.

Třeba že nejvíc plynu k nám aktuálně teče z Norska, Belgie a Holandska. Zásoby stále rostou bez ohledu na vypnutí plynovodu Nord Stream 1. A také to, že bude zítra slavnostně otevřen holandský terminál na LNG plyn.

Za účast na otevření právě zmíněného terminálu byl Síkela již kritizován s tím, že dal přednost slavnostnímu aktu před vyjednáváním o energetické budoucnosti Česka.

Dodejme, že stav zásob budeme sledovat, protože se objevují i informace, že naše zásoby plynu nejenže nerostou, ale někdy i ubývají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…