Týdeník vypustil fakta. Už je jasné, kdo sledoval Haška na lánskou schůzku

03.11.2013 19:16

O schůzce v Lánech pěti důležitých představitelů ČSSD a prezidenta Miloše Zemana se už několik dní mluví a spekuluje. Týdeník Respekt nyní přináší podrobnější informace, jak se vůbec stalo, že novináři pětici sociálních demokratů „odhalili“.

Týdeník vypustil fakta. Už je jasné, kdo sledoval Haška na lánskou schůzku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje

Pět politiků jelo do Lán dvěma auty, která na ně nečekala v centrále ČSSD, kde by si jejich počínání někdo všiml, ale o ulici dál v podzemních garážích hotelu Marriott. Že nakonec na jejich tajné jednání dorazila i média, bylo prý dílem náhody a intuice reportéra ČT Vladimíra Keblúška.

„Ten si totiž všiml, jak z Lidového domu odchází Hašek s Tejcem a pak i Škromach, což ho zaujalo. Vzhledem k tomu, že věděl o jejich vazbách na prezidenta a animozitách vůči Sobotkovi, napadlo ho, jestli náhodou nemíří právě za hlavou státu jednat o Sobotkově osudu,“ píše se v článku Respektu.

Keblúšek však nevěděl, kde prezident momentálně je, a tak raději poslal dva vozy na dvě různá místa – jeden na Pražský hrad, druhý do Lán. Zde politici narychlo vymysleli „únikový plán“, aby obešli pátrající novinářku, která chtěla informaci o jejich schůzce ověřit. Odvedli tedy její pozornost projíždějícím audi Útvaru pro ochranu ústavních činitelů a mezitím unikli postranní branou, kde nikdo z ČT nečekal.

Následně se v Praze nechali vysadit jen několik set metrů od Lidového domu, aby nevzbudili nežádoucí pozornost. Novináři v sídle ČSSD se jich sice okamžitě ptali, kde byli, oni však schůzku v Lánech popřeli. Co ale bylo cílem schůzky a co se na ní odehrálo? A proč byli přizváni i hejtmani Milan Chovanec a Jiří Zimola? Více podrobností chystá týdeník do svého pondělního vydání.

reklama

autor: pan

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…